REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius, vertindamas į viešumą iškilusius Lietuvos banko darbuotojų atlyginimus, kurie neretai didesni už Prezidento ar Premjero, teigia, kad darbuotojas už aukštą kvalifikaciją turi gauti ir gerą atlyginimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Kubiliaus, jis nežino, kodėl Lietuvos banko darbuotojai uždirba daugiau nei Prezidentas ar premjerai. Vyriausybės vadovo teigimu, Lietuvos bankas yra savarankiška ir svarbi institucija, o atlyginimai yra adekvatūs asmens kvalifikacijai.

REKLAMA

"Turime suprasti, kad valstybės finansų sistemos stabilumas ir finansinių institucijų, tai yra bankų veikla labai stipriai priklauso nuo centrinio banko, nuo jo kvalifikuoto darbo. Be abejo, žmonės, kurie dirba šiame banke, turi turėti tą aukštą kvalifikaciją. Natūralu, kad už aukštą kvalifikaciją, reikia mokėti ir tinkamus pinigus", - ketvirtadienį "Žinių radijui" sakė A. Kubilius.

Be to, A. Kubilius neatmetė galimybės, kad Lietuvoje, sekant kitų valstybių pavyzdžiu, gali būti peržiūrėti bankų vadovų atlyginimai. Savo veiklą nuo bankų vadovų atlyginimų pradėjo ir JAV prezidentas Barakas Obama.

REKLAMA
REKLAMA

"Galbūt ir mums teks tą daryti. Iš tiesų kol kas komercinių institucijų atlyginimų per daug nebandėme reguliuoti. Tai neįprasta Lietuvoje. Antras dalykas, ir Amerikos valdžia, ir kitų valstybių valdžia ėmėsi peržiūrėti bankų atlyginimus tuo metu, kai tos valstybės savo valstybiniais finansiniais resursais ėmėsi gelbėti bankus", - apibendrino Premjeras.

ELTA primena, kad Lietuvos bankas savo darbuotojams lengvatinėmis sąlygomis dalina paskolas.

Pernai Lietuvos bankas, išdavęs 36 būsto kreditus, savo darbuotojams paskolino beveik 9 mln. litų. Šiais metais per pirmąjį pusmetį 17 darbuotojų paskolinta apie 4,5 mln. litų. Būsto kreditai litais teikiami už 4,25 proc. metines palūkanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskolinti pinigų savo darbuotojams Lietuvos bankui leidžia įstatymai. Tai daroma nuo 1993-iųjų metų. Darbuotojams suteikiami ir vartojamieji kreditai.

Tuo tarpu vidutinis kiekvieno Lietuvos banko valdybos nario mėnesinis atlyginimas šiuo metu siekia apie 21 tūkst. litų. valdybos pirmininko Reinoldijaus Šarkino alga yra per 26 tūkst. litų per mėnesį.

Lietuvos banke dirba daugiau kaip 800 tarnautojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų