REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

“Eurovizijos” nugalėtojas Aleksandras Rybakas žengia pirmuosius žingsnius į savo gimtąsias žemes. Prieš festivalio “Slavianskij bazar” atidarymą Vitebske vaikiną užgriuvo žiniasklaidos atstovų klausimai ir gerbėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, “Pasakos” (angl. “Fairytale”) sekėjas itin mėgsta zefyrus, yra šeimos žmogus, o dalyti autografus gali valandų valandas.

REKLAMA

Gimęs ir iki ketverių augęs Baltarusijos sostinėje Minske A.Rybakas buvo itin laukiamas savo gimtinėje. Būtent jo šių metų tradiciniame festivalyje “Slavianskij bazar” pageidavo šalies prezidentas Aleksandras Lukašenka. Jis nepagailėjo pinigų net nusamdyti A.Rybakui privatų lėktuvą. Jaunasis dainininkas per festivalio atidarymą sudainavo dvi dainas: garsiąją “Fairytale” ir nacionaliniais baltarusių motyvais persmelktą “Kupolinką”.

REKLAMA
REKLAMA

Dar prieš “Euroviziją” A.Rybakas sakė, kad jei visi baltarusiai sutinka ir jei jis taps “Eurovizijos” nugalėtoju, tai pusė jo pergalės bus baltarusiška. Viešėdamas Baltarusijos mieste Vitebske A.Rybakas savo žodžių neatšaukė.

“Mano mama labai džiaugėsi, kai išgirdo, kad dainuosiu Vitebske. O gyvendamas Norvegijoje nebuvau girdėjęs apie šį festivalį. Vis dėlto labai keista susitikti visas žvaigždes, kurias tik ekranuose matydavau”, - į klausimą, ką žino apie “Slavianskij bazar”, atsakė 23-ejų A.Rybakas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ypač kai “Eurovizijoje” aplenkėte Patriciją Kas (Patricia Kaas)... - kamantinėti neseniai išgarsėjusį dainininką pradėjo žurnalistai.

- Tiesą sakant, mes nieko nežinojome apie P.Kas. Gal Rusijoje ją žino, bet Norvegijoje ne. Užtat kai Endriu Loidas Vėberis (Andrew Lloyd Webber) priėjo prie manęs, išvis nežinojau, ką pasakyti.



Pasirašo visiems

- Kai užgęsta prožektoriai, grįžtate namo, ar būna liūdna, kad jus supa tiek daug žmonių, sulaukiate tiek dėmesio?

- Siaubingai liūdna. (Šypsosi.) Niekada! Man liūdna tik tada, kai nieko nėra aplink. Pavyzdžiui, po koncerto Norvegijoje pamačiau, kad daugybė žmonių laukia autografų. Pasirašinėjau. Kai liko tik kokie 80 žmonių, pamačiau, kad pasirašinėju jau keturias valandas. Tai jau tapo tradicija, nes man labai patinka pasirašinėti. Man patinka bendrauti su žmonėmis. Jei man tai nebūtų patikę, net nebūčiau pradėjęs dainuoti. Būčiau kompozitorius ar režisierius.

REKLAMA

- Ar užtenka laiko pabendrauti paprastai?

- Dalyti autografus, apkabinti mažą vaiką - tai irgi paprastas bendravimas.

Pirmenybė šeimai

- Ar garsūs kompozitoriai siūlo jums savo dainų?

- Aš labiau pats noriu pasirodyti kaip kompozitorius. Manau, po 4-5 metų, kai nebebūsiu mažų vaikų idealas, ypač jei susirasiu žmoną, bus sunku dar ir važinėti gastrolių. Tada būtų geriau būti kompozitoriumi, kurti muziką filmams.

Atsisakė Opros Vinfri



- Jūsų populiarumas gali praeiti ir po kelių mėnesių, ar esate tam pasiruošęs?

REKLAMA

- Kol yra galimybė gastroliuoti, reikia tai daryti. Šiuo metu sunku visur suspėti. Pavyzdžiui, teko atsisakyti susitikimo su Opra Vinfri (Oprah Winfrey), nes laukė du koncertai Norvegijoje.

- Nežinau artisto, kuris būtų atsisakęs Opros...

- Kur kas įdomiau būti didele žvaigžde mažoje šalyje nei mažyte milžiniškoje. Atvažiavau, susipažinau, pasakiau, kaip laikausi, ir viskas? Na, tikiuosi, gal ji dar pakvies mane...

Norėjo būti išgirstas

- Ar tikėjote savo pergale “Eurovizijoje”?

- Niekada nebuvau tikras, bet svarbiausia, kad žinojau, jog daug žmonių mane mėgsta. Kai rašai dainą, svarbiausia, kad norisi papasakoti istoriją. Iš pradžių norėjau papasakoti istoriją visai Norvegijai, o paskui laimėjau ir papasakojau visai Europai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Iš kur tas noras visiems pasakoti savo istoriją?

- Aš tiesiog ne visada gerai išreiškiu savo mintį... Kai žmogus parašo ką nors apie meilę, norisi, kad visi tai žinotų. Kodėl žmonės tuokiasi? Jie nori, kad daugelis žinotų, jog jie myli vienas kitą. Nors dabar man nereikia tuoktis - užtektų susirasti merginą, ir tai būtų aprašyta visuose laikraščiuose. (Šypsosi.)

- O gal norėjote ir kad ta mergina, pasaka, išgirstų?

- Taip, taip. Labai norėjau, bet ne tam, kad ji grįžtų.

- Ar po dainos ji kreipėsi į jus?

- Į mane ne, bet į visus laikraščius kreipėsi. Manau, šia daina padėjau ir jos karjerai.

- Ingrid pardavė jūsų bendras nuotraukas laikraščiams. Gal žinote, kiek ji už tai gavo? Kas jose buvo?


- Nuotraukos visai normalios, tik, aišku, labai liūdna pamatyti, kad pirmoji tyra meilė visai pasikeitė ir dabar nori užsidirbti pinigų. Bet paskui pamaniau, kad jai reikia tai leisti. Ji uždirbo 20 tūkst. JAV dolerių už nuotraukas, bet aš juk irgi užsidirbau iš jos.



Skraido privačiu lėktuvu

REKLAMA

- Jums buvo siūloma sudainuoti su Dima Bilanu, o jūs atsisakėte...

- Na, kodėl jūs dėl to taip nusiminę? Neturėjau laiko, buvo koncertų, televizijos pasirodymų. Mielai sudainuočiau, bet nebuvo galimybių.

- O gal tai dėl kompanijos, su kuria pasirašėte sutartį? Ji gastrolių organizatoriams kelia sudėtingas sąlygas: liukso kambarys viešbutyje, limuzinas, privatus lėktuvas, kiti dalykėliai? Tai jūsų ar kompanijos iniciatyva?


- Aš irgi sprendžiu. Stengiuosi visus patenkinti, nes nenoriu atšaukti nė vieno koncerto. Vakar vėlai vakare turėjau koncertą Norvegijoje. Jei būčiau skridęs normaliu lėktuvu, niekada nebūčiau spėjęs į Vitebską. Todėl dabar labai malonu, kad galėjau čia sudainuoti atskridęs privačiu lėktuvu.

REKLAMA

- Pirmąkart esate Baltarusijoje. Gal jau pamėgote kokius nors čionykščius patiekalus?

- Zefyrus. Bet tai turbūt ne patiekalas. Man patinka bulviniai blynai. Tai mano mėgstamiausias patiekalas visame pasaulyje.



Parengta pagal dienraštį "Respublika"

Zita VOITIULEVIČIŪTĖ Specialiai “Respublikai” iš Vitebsko (Baltarusija)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų