REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį parlamentarų nepritarimas tikslinamam biudžeto projektui tarptautinėms rinkoms būtų ženklas, įspėjantis, kad Lietuva nesugeba tinkamai tvarkytis. Dėl to Lietuva prarastų tarptautinių finansinių institucijų ir rinkų pasitikėjimą, teigia Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Kubiliaus, jis tikįs, kad siurprizų iš koalicijos partnerių nesulauks ir ketvirtadienį Seimas palaimins tikslinamą biudžeto projektą.

REKLAMA

"Tikrai tikiu sveiko proto viršenybe Lietuvos valstybės ir politiniame gyvenime. Sveikas protas sako labai paprastą dalyką: priėmus ir valstybės tarnybos atlygimų mažinimo įstatymą, ir priėmus PVM didinimo 2 punktais įstatymą, biudžeto priėmimas yra tiktai formalus dalykas, nes daugiau biudžete niekas nėra keičiama iš esmės. Šiuo požiūriu manau, kad visi sprendimai, kurie buvo šiame etape, kuriuos reikėjo priimti, iš esmės yra priimi", - ketvirtadienį "Žinių radijui" sakė Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Kubilius pažymėjo, kad Baltijos regioną atidžiai stebi tarptautinės finansų institucijos ir tarptautinės rinkos. Dėl to svarbu tinkamai tvarkytis su savo finansais.

"Į Lietuvą, Latviją, Estiją žiūrima labai atidžiai, ar mes sugebame suvaldyti pakankamai sudėtingą situaciją. Toks, sakykime, kažkoks vaikiškas elgesys nepatvirtinant biudžeto, be abejo, būtų suprastas tose pačiose tarptautinėse rinkose kaip negebėjimas tinkamai tvarkytis", - teigė Ministras Pirmininkas ir užtikrino, kad tai paskutinis biudžeto "pjovimas" šiais metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, kad Seimas linkęs valstybės biudžetą mažinti daugiau kaip 2 mlrd. litų. 2009 metų nacionalinio biudžeto pajamos mažinamos nuo 22 mlrd. 879 mln. 810 tūkst. litų iki 20 mlrd. 814 mln. 654 tūkst. litų.

Pagal patikslintą biudžeto projektą planuojama, kad biudžeto išlaidos sieks 25 mlrd. 635 mln. 348 tūkst. litų ir 4 mlrd. 820 mln. 694 tūkst. litų bus didesnės už pajamas. Anksčiau buvo planuojama, kad 2009-ųjų nacionalinio biudžeto išlaidos sieks 25 mlrd. 822 mln. 265 tūkst. litų ir pajamas viršys 2 mlrd. 942 mln. 455 tūkst. litų.

REKLAMA

Pagal tikslinamo biudžeto projektą, planuojamos savivaldybių pajamos iš gyventojų pajamų mokesčio mažinamos 394 mln. 671 tūkst. litų. Dotacijos savivaldybėms iš valstybės biudžeto mažinamos nuo 3 mlrd. 17 mln. 452 tūkst. litų iki 2 mlrd. 954 mln. 606 tūkst. litų.

Tikslinamo biudžeto projektu taip pat siūloma padidinti valstybės grynojo skolinimosi limitą nuo 5 mlrd. 850 mln. litų iki 9 mlrd. 560 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų