REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos farmacijos bendrovė „Olainfarm“ vadovas Valerijsas Maliginsas informavo latvių laikraštį „Chas“, kad pirmojo pusmečio įmonės pajamos padidėjo 6 proc. Pardavimai į Azerbaidžaną augo sparčiausiu – 147 proc. tempu, į Moldovą – 76 proc., į Rusiją, nors ir smuko farmacijos rinka, – 40 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Augimas stebėtas ir Kazachstane bei Baltarusijoje, atitinkamai 22 proc. ir 8 proc. Latvijoje parduota 4 proc. daugiau. Kita vertus, pajamos iš pardavimų į tokias šalis, kaip Tadžikistanas, Uzbekistanas, Estija ir Lietuva, šiemet mažesni nei prieš metus.

REKLAMA

Šešių mėnesių finansines ataskaitas „Olainfarm“ biržai pateiks rugpjūčio 28 d.

Investicinio banko „Finasta“ finansų maklerio Donato Vaitkaus komentaru, neįvardijama, ar minėtas 6 proc. prieaugis yra grupės ar tik bendrovės pajamos, tačiau bent pagal 2008 m. ataskaitas, konsoliduotų ir nekonsoliduotų rezultatų skirtumas buvo nežymus. Toliau stebina spartus kilimas pagrindinėje rinkoje Rusijoje. Pirmą 2009 m. ketvirtį metinis prieaugis siekė 49 proc. Pranešime biržai bendrovė pabrėžia, kad Rusijoje jaučiamas farmacijos rinkos nuosmukis, tai matyti ir iš kitų farmacininkų skelbtų dar pirmojo ketvirčio rezultatų, nes, nuvertėjus rubliui, importuojami vaistai brango. Paklausai spaudimą darė ir prastėjanti ekonominė situacija ir mažėjanti perkamoji galia. Turint omenyje šias sąlygas, minimas prieaugis atrodo įspūdingas. Ypač jei paaiškės, kad tai nėra vienkartiniai užsakymai ar vaistų platintojo Rusijos sandėlių užpildymas, kuris reikštų mažesnius užsakymus ateityje. Daugiau išvadų bus galima daryti pasirodžius pirmojo pusmečio ataskaitai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų