REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos banko vadovo alga didesnė nei Prezidentės

Lietuvos banko vadovas teigia, kad daugiau taupyti nei dabar jau nebegali. Esą visiems penkiems banko valdybos nariams alga jau sumažinta 15 procentų.

REKLAMA
REKLAMA

Vidutinis kiekvieno valdybos nario mėnesinis atlyginimas šiuo metu siekia apie 21 tūkstantį litų.

REKLAMA

Valdybos pirmininkas teigia savo atlyginimą susimažinęs net 20 procentų. Nepaisant to, jo alga išlieka didesnė nei Lietuvos Prezidentės. Loreta Graužinienė teigia, kad valdybos pirmininko alga yra virš 26 tūkstančių litų per mėnesį.

Lietuvos banke dirba daugiau kaip 800 tarnautojų. Jiems algos taip pat sumažintos. Tačiau per šį pusmetį jiems yra išmokėta maždaug 683 tūkstančiais litų daugiau, nei praėjusiais metais tuo pačiu metu.

REKLAMA
REKLAMA

Reinoldijus Šarkinas aiškina, kad Lietuvos banko tarnautojų algos nėra didesnės – tiesiog pasikeitę mokesčiai.

Seimo audito komitetui užkliuvo ir Lietuvos banko komandiruotės, kurioms išleidžiamos didžiulės sumos bei kai kurių pastatų būtinybė. Bankas turi penkis pastatus ir dar du statinius Lietuvos kurortuose. Teigiama, kad juose banko darbuotojai tobulinasi.

Kaip teigia audito komitetas, algą banko valdybos nariai nusistato patys ir kokią nori. Komitetas taip pat teigia, kad pirmininko alga skaičiuojama pagal pasenusią tvarką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketinama ženkliai apkarpyti valdybos atlygį ir įvesti naują jo paskaičiavimo sistemą. Ketinama keisti įstatymą, kad banką galėtų patikrinti Valstybės kontrolė.

Be viso šito dar ketinama kreiptis į Seimą siekiant, kad Lietuvos bankas biudžetui atiduotų didesnę savo pelno dalį. Šiuo metu bankas į Lietuvos biudžetą įneša pusę savo pelno. Pernai buvo įnešti 182 milijonai litų.  

Apie tai – LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų