REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lance'as Amstrongas „Tour de France“ dalyvaus ir 2010 metais

Turėdamas ar neturėdamas geltonų marškinėlių Lance'as Amstrongas žino ir visada suranda būdų, kaip atsidurti dėmesio centre,– tiek per lenktynes, tiek po jų, o kartais ir abiem atvejais.

REKLAMA
REKLAMA

16 etape L. Amstrongas priminė savo komandos varžovui Alberto Contadorui, kad „jis vis dar yra“, o visiems kitiems įrodė, kad nereikėjo dar taip greit jo „nurašyti“. Tuo labiau, kad jis paskelbė dalyvausiąs 2010-ųjų metų TDF lenktynėse. Sukėlęs intrigą ir visų susidomėjimą šis amerikiečių dviratininkas daugiau detalių žadėjo atskleisti ketvirtadienį.

REKLAMA

Kol kas aišku tik tiek, kad L. Amstrongui šios TDF lenktynės – nepaskutinės. Ši žinia vėl jį iškėlė į pirmą planą ir 16 etapo pabaigoje jis netikėtai sužibėjo savo gerbėjų akyse. Pasibaigus Verbier etapui, jau visi galvojo, kad 7-kart TDF čempionas neteks 2-os vietos bendroje įskaitoje, nes jo pranašumas sumažėjo iki 30 sek.

Lygiai taip pat niekas nesitikėjo vakarykštės Lance‘o atakos prieš pat 16 etapo finišą. Jis pasivijo A. Contadorą, brolius Schleckus ir kitus, važiavusius priekyje. Įspūdingai L. Amstrongo išvystytas žaibiškas greitis priminė šlovingas jo praeities akimirkas, kurių ištikimieji TDF žiūrovai dar nespėjo pamiršti. Taip, L. Amstrongas nelaimėjo etapo, tačiau paskutinę akimirką išsaugojo pozicijas į lenktynių lyderio titulą.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu...

2004 m. L. Amstrongas laimėjo Le Grand Bornand‘o etapą, kuris įsirašė į dviračių sporto istorijos puslapius kaip paskutinis jo laimėjimas TDF. „Galbūt tai bus ženklas?“ – klausė pats dviratininkas, laukdamas trečiadienio etapo su nerimu.

Jis sakė: „Trečiadienį bus siaubinga. Tai bus pati sunkiausia turo diena. Daugeliui – nebeišauš rytojus“. Bet apie save L. Amstrongas kalbėjo džiaugdamasis, kad jam išauš ne tik rytojus, bet ir ateinantys metai. Akivaizdu, kad ateinančiųjų metų planai dar kartą dalyvauti TDF lenktynėse jam tarsi suteikė sparnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Astana“ liks be vadybininko

„Astanos“ vadybininkas iš Belgijos Johanas Bruyneelis patvirtino, kad greitai paliks „Astana“ komandą ir burs naują komandą kartu su amerikiečiu Lance‘u Amstrongu. J. Bruyneeliui sunku įsivaizduoti tolimesnį darbą su Kazachstano komanda, prašnekus apie dopingo skandalu „pagarsėjusio“ Alexandro Vinokurovo grįžimą į komandos gretas.

Paklaustas, ar pakvies į naująją dviratininkų komandą A. Contadorą, J. Bruyneelis buvo skeptiškas. Jo žodžiais kalbant, „Lance‘as ir Alberto yra nesuderinami charakteriai“. J. Bruyneelis neneigia, kad jiedu niekada nesutarė, bet tvirtina, kad anksčiau dar nebuvo tiek daug trinties tarp šių dviejų dviratininkų kaip paskutiniuoju metu. Įtampa tarp A. Contadoro ir L. Amstrongo atlėgo po to, kai sekmadienį  A. Contadoras laimėjo etapą (Verbier) ir iškopė į pirmą vietą bendrojoje įskaitoje.

REKLAMA

„Contadoras yra pats stipriausias“

Nors ir būdamas artimas Lance‘o draugas, Johanas Bruyneelis prasitarė visada galvojęs, kad „laimėti turą gali tiktai Contadoras“. Kaip ir daugelis, nustebintas antradienio L. Amstrongo „triuku“ finalinėje atkarpoje, paskutines valandas skaičiuojantis „Astanos“ vadybininkas J. Bruyneelis tikina, kad spręsdamas apie galimus favoritų rezultatus, vadovaujasi gryna logika: „Logiškai mąstant, Contadoras yra pats stipriausias (...)“.

Savo komandos draugo pranašumą oficialiai įvardijo ir L. Amstrongas. „Alberto šiuo metu yra nenugalimas“,– tvirtino jis. Tuo tarpu pats Alberto Contadoras, atsakydamas į Lance‘o Amstrongo žodžius, sakė taip: „Lance‘as visada buvo labai gerbiamas čempionas, vis dar yra, ir visada bus. O padėdamas man siekti pergalės, jis tik dar labiau pakils kitų akyse“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų