REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo opozicinė frakcija Tvarka ir teisingumas ketina reikalauti asmeninės Lietuvos banko valdybos pirmininko Reinoldijaus Šarkino atsakomybės už padėtį bankininkystės sektoriuje.

REKLAMA
REKLAMA

Tai po trečiadienį vykusio susitikimo su Lietuvos banko vadovu Eltai sakė opozicijos lyderis, Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas Valentinas Mazuronis.

REKLAMA

"Iš pokalbio mes supratome, kad, Lietuvos banko valdybos pirmininko nuomone, nėra taip viskas ir blogai. Mums susidarė toks įspūdis, kad esama situacija jį lyg ir tenkina. Neišgirdome nei realių veiksmų, nei realių žingsnių, kuriuos artimiausiu metu bankas padarytų tam, kad iš tiesų komerciniai bankai, esantys Lietuvoje, keistų situaciją, turint galvoje ir aukščiausias palūkanas, ir visokius skolinimosi ribojimus, ir pinigų išvežimą iš Lietuvos į pagrindinius bankus. Todėl susitikimas tik sustiprino mūsų nuostatas reikalauti tiek iš banko valdybos pirmininko, tiek iš finansų ministrės asmeninės atsakomybės už situaciją, kuri šiandien klostosi bankų rinkoje Lietuvoje", - sakė V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicijos lyderio teigimu, artimiausiu metu frakcija planuoja susitikti ir su finansų ministre Ingrida Šimonyte.

"Mes kalbėsime ir su finansų ministre. Jeigu bus reaguojama į šituos dalykus, jeigu bus suprantama mūsų pozicija, bus vienas požiūris. Jeigu iš tikrųjų bus laikomasi tos pozicijos, kad viskas tvarkoje ir maždaug viskas mūsų valstybėje, šitame sektoriuje yra gerai, mes neatmetame ir pačių griežčiausių variantų - tai yra kėlimo klausimo, ar tie žmonės gali užimti pareigas, kurias dabar užima", - sakė V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas po susitikimo su parlamentarais nenorėjo kalbėti apie krizę. "Jokia krizė, baikime su tomis krizėmis", - sakė jis žurnalistams.

Tačiau Lietuvos banko vadovas neneigė, kad šiuo metu bankams yra sunkiau, šiemet jie nebegalės pasigirti pelnais.

"Bankams yra sunkiau, bet bankai dar turi pakankamus kapitalus, yra pasiruošę, jeigu reikės, didinti kapitalus, turi pakankamai lėšų dar padaryti atidėjimus. Dabartinis kapitalas leidžia daugiau negu 2 milijardus litų padaryti atidėjimų blogoms paskoloms, jeigu jos negrįžtų. Aišku, kad bankams bus sunkiau, jie šiemet negalės pasigirti pelnais", - sakė R. Šarkinas.

Paklaustas, ar situacija blogės ar stabilizuosis, R. Šarkinas atsakė: "Manau, kad jau pats laikas pradėti gaivinti".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų