REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienoda dalis - po 38 proc. - Lietuvos gyventojų yra patenkinti ir nepatenkinti birželio 7-ąją vykusių Europos Parlamento rinkimų Lietuvoje rezultatais. Daugiausiai - 34 proc. - viešosios nuomonės apklausos dalyvių yra greičiau patenkinti šių rinkimų rezultatais, o dar 4 proc. - labai patenkinti.

REKLAMA
REKLAMA

Kad šių rinkimų rezultatais yra greičiau nepatenkinti nurodė trys iš dešimties respondentų - 29 proc. ir dar 9 proc. - kad yra labai nepatenkinti.

REKLAMA

Kas ketvirtas - 24 proc. - apklaustasis nurodė, kad šių rinkimų rezultatai jų nedomina, t. y., jie neturėjo nuomonės arba neatsakė į šį klausimą.

Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" birželio 26-liepos 8 dienomis atliktos apklausos duomenimis, labiau už kitus Europarlamento rinkimų Lietuvoje rezultatais patenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, dešiniųjų politinių pažiūrų bei lenkų tautybės rinkėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai Europos Sąjungos institucijos rinkimų rezultatais Lietuvoje nepatenkinti vidutinio amžiaus - 30-49 metų - rinkėjai, vadovai, specialistai ir tarnautojai bei namų šeimininkės.

Mažiausiai šių rinkimų rezultatai rūpi moksleiviams bei studentams - beveik pusė jų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Europos Parlamento rinkimai Lietuvoje vyko birželio 7-ąją, panašiu laiku kaip kitose Europos Sąjungos valstybėse.

Naujos kadencijos Europos Parlamente Lietuvai atstovauja 12 europarlamentarų.

Daugiausia, keturis, mandatus šiuose rinkimuose iškovojo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Europarlamentaro mandatą antrą kadenciją gavo Vytautas Landsbergis, Laima Andrikienė. Į Europos Parlamentą taip pat pateko Algirdas Saudargas ir Radvilė Morkūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrojoje vietoje atsidūrusiai ir 3 mandatus pelniusiai Socialdemokratų partijai Europos Parlamente atstovauja Vilija Blinkevičiūtė, praėjusią kadenciją Europos Parlamento nariu buvęs Justas Paleckis ir Zigmantas Balčytis.

Partija Tvarka ir teisingumas Europos Parlamente turi 2 mandatus. Dirbti į Briuselį išvyko šios partijos lyderis Rolandas Paksas ir Juozas Imbrasas.

Rinkėjai Europos Parlamento nario mandatą patikėjo ir Darbo partijos lyderiui Viktorui Uspaskichui, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkui Valdemarui Tomaševskiui bei Liberalų sąjūdžio atstovui Leonidui Donskiui.

Europos Parlamento rinkimuose dalyvavo 20,91 proc. Lietuvos rinkėjų.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų