REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siūloma nustatyti, kad ne tik valstybės institucijos ar įstaigos, politinės partijos, bankai, bet ir jų įsteigtos ar tiesiogiai valdomos bendrovės (įmonės) negali būti viešosios informacijos rengėjais ir jų dalyviais.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas.

REKLAMA

Jis tikisi, kad priėmus siūlomą pataisą bus užkirstas kelias "manipuliuoti informacija per valdomas žiniasklaidos priemones".

Šiuo metu įstatymas numato, kad valstybės ir savivaldybių institucijos bei įstaigos (išskyrus mokslo ir mokymo įstaigas), bankai, politinės partijos negali būti viešosios informacijos rengėjais ir (ar) jų dalyviais, bet gali leisti neperiodinius informacinio pobūdžio leidinius, turėti visuomenės informavimo priemones, skirtas visuomenei informuoti apie savo veiklą, jeigu įstatymų nenustatyta kitaip.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Anušausko, galiojanti straipsnio redakcija siekia apsaugoti visuomenės teisę gauti visą informaciją, kad suinteresuotos valstybės ir savivaldybių institucijos bei įstaigos, bankai ir politinės partijos turėtų kuo mažiau įtakos skleidžiamos informacijos turiniui.

"Tačiau ši įstatymo nuostata apeinama finansinėms institucijoms steigiant antrines įmones valdančias žiniasklaidos priemones bei gali būti apeinama kitoms įstatyme nurodytoms valstybės institucijoms ar įstaigoms, politinėms partijoms steigiant viešąsias įstaigas, tampančias viešosios informacijos rengėjais ir dalyviais", - sako A. Anušauskas.

Parlamentaro manymu, siūlomų įstatymo pataisų įgyvendinimas verslo sąlygoms ir jo plėtrai įtakos neturės.

"Bankai, siekiantys vykdyti savo pagrindinę veiklą, gali ir toliau kredituoti ar kitaip įstatymų nustatytais būdais finansuoti žiniasklaidos priemonių verslo planus", - sako A. Anušauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų