REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas ir šalies kultūros organizacijų bei įstaigų vadovai sutaria, kad, patikslinus teisinį menininkų statusą, galima svarstyti galimybę įvesti mokesčių lengvatas šalies kūrėjams.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai buvo kalbama antradienį vykusiame susitikime su Parlamento vadovu. Jame dalyvavo kompozitorius Faustas Latėnas, Meno kūrėjų asociacijos prezidentas Kornelijus Platelis, Nacionalinės dailės galerijos vadovė Lolita Jablonskienė, Nacionalinės filharmonijos direktorė Rūta Prusevičienė, "Menų spaustuvės" direktorius Audronis Imbrasas, literatūros kritikas Valentinas Sventickas, literatūrologas Vytautas Martinkus, režisierius Rimas Tuminas.

REKLAMA

Pasak A.Valinsko, galima galvoti apie mokesčių lengvatas šalies menininkams, tačiau reikėtų inicijuoti teisės aktų, apibrėžiančių menininko - kūrėjo statusą, pataisas.

Susitikime kultūros atstovai teigė pasigendantys politinės valios pritaikyti Vakarų Europos šalių kultūros teisinės bazės modelį, ypač pažangi ir priimtina, pasak kūrėjų, yra Skandinavijos šalių patirtis.

Meno organizacijų vadovai pabrėžė, kad, nepaisant ekonominio sunkmečio, yra svarbu surasti lėšų tolesniam jaunųjų menininkų, kurie yra veržlūs, kūrybingi ir talentingi, projektų skatinimui.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo dalyviai vieningai sutarė, kad tik kūrybiškos visuomenės bus pajėgios atsilaikyti prieš ekonomines negandas.

Seimo Pirmininkas A. Valinskas paprašė nuolat jį asmeniškai informuoti apie meno žmonėms rūpimas aktualijas ir kartu spręsti kylančias problemas. Susitikime aptarta ir reguliarių parlamento vadovo susitikimų su meno žmonėmis galimybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų