REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TPP frakcija neatmeta galimybės trauktis iš koalicijos (papildyta)

Seimo Tautos prisikėlimo partijos frakcija neatmeta galimybės trauktis iš valdančiosios koalicijos. Apie tokią galimybę pirmadienį žurnalistams užsiminė Seimo Tautos prisikėlimo partijos frakcijos seniūnas Laimontas Dinius.

REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu frakcija nuspręs susirinkime, kad nepritars biudžeto projektui, tai reiškia, kad daug kas keisis iš esmės. Tada iškils klausimas, ar mūsų frakcija liks valdančiojoje koalicijoje, ar ne. (...) Jeigu mes nebalsuosime už biudžetą, aš atsistosiu ir Jums pasakysiu, mes traukiamės ar ne", - sakė L. Dinius.

REKLAMA

Jo teigimu, TPP frakcija turi pastabų dėl PVM tarifų, motinystės pašalpų, kai kurių socialinių mokesčių, atominės elektrinės reikalų.

Pirmadienį Seimo Tautos prisikėlimo partijos frakcija pareiškė nepasitikėjimą šios partijos į Vyriausybę deleguotais ministrais - l. e. p. aplinkos ministru Gediminu Kazlausku ir kultūros ministru Remigijumi Vilkaičiu.

L. Dinius neatmeta, kad gali būti nuspręsta pareikšti nepasitikėjimą l. e. p. energetikos ministru Arvydu Sekmoku ir l. e. p. vidaus reikalų ministru Raimundu Palaičiu.

REKLAMA
REKLAMA

"Gavę paaiškinimus iš ministrų A. Sekmoko ir R. Palaičio mes, gali būti, kad rytoj pareikšime nepasitikėjimą vienu ar kitu ministru, o galbūt ir ne", - sakė L. Dinius. 

Iš valdančiosios koalicijos pasitraukus Laimono Diniaus frakcijai valdančioji koalicija išlaikytų minimalią vieno balso daugumą Seime.

Primenamos senos nuodėmės

Kaip jau skelbė žiniasklaida, už Europos Sąjungos lėšas atlikus Neringos vandentiekio sistemų renovacijos darbus, neva paaiškėjo, kad darbus atlikusi įmonė nesugebėjo įvykdyti sutartinius įsipareigojimus – pasiekti higienos normas atitinkančių tiekiamo vandens cheminės sudėties rodiklių. Pranešama, jog neringiškiai skundžiasi, kad, pradėjus tiekti vandenį naujais įrenginiais, jiems pradėjo slinkti plaukai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba leido vandenį tiekti laikinai, nes nauja ruošimo įranga nepavyko pašalinti amonio, o trūkumų šalinimui buvo skirtas metų laikotarpis. Jam pasibaigus, amonio koncentracija neringiškiams tiekiamame vandenyje ir toliau viršija normas daugiau negu 10 kartų.

Užsakovas - Aplinkos projektų valdymo agentūra prie Aplinkos ministerijos, - rangovui per duotą terminą nepašalinus darbų trūkumų, s į ginčų nagrinėjimo institucijas dėl žalos atlyginimo nesikreipė.

Darbus Neringoje atliko UAB “Merko statyba”, o objektu tuomet sėkmingai vadovavo dabartinis aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas, kurio pavaldume šiuo metu yra atsakomybės iš netinkamai darbus atlikusio rangovo turėjusi reikalauti Aplinkos projektų valdymo agentūra.

REKLAMA

Nepasitiki saviškiais

TPP nepasitiki pačios frakcijos deleguotais ministrais, tačiau, anot jų pačių, nepretenduoja į postus, o tiesiog piktinasi ministrų atrankos bei kadrų politika partijoje.

Žemiau pateikta schema, kurią portalui pateikė šaltiniai TPP, iliustruoja Seimo pirmininko, naujai iškeptos "Ąžuolo" frakcijos narių ir Aplinkos bei Kultūros ministrų sąsajas - partnerystės ir giminystės ryšius, kurių pagrindu, atrodo, ši kompanija ir yra sucementuota. Be to, joje nėra beveik nėra nei vieno, skandalais neapsivėlusio nario.


Apie tai – LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų