REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš naujo tvirtinamame Ministrų Kabinete neliks socialinės apsaugos ir darbo ministro Rimanto Dagio – tai Prezidentei Daliai Grybauskaitei pasiūlė paskirtasis Premjeras Andrius Kubilius. A. Kubilius neslėpė, kad tai daroma dėl visuomenėje susiklosčiusio požiūrio. Tačiau R. Dagys gali užimti kitą postą – Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto vadovo, kurį dabar užima Donatas Jankauskas, turintis perimti ministro portfelį.

REKLAMA
REKLAMA

A. Kubilius pirmadienį žurnalistams tvirtino, kad R. Dagys keičiamas „tikrai ne dėl kokio nors didžiausio kiekio klaidų“, tačiau neslėpė, jog šiuo metu „reikalingas ir tam tikras žmonių pasitikėjimas tais, kurie daro pakeitimus“ sprendžiant „Sodros“ problemas.

REKLAMA

„Kartais iš tiesų taip susiklosto, kad darbai, kuriuos tenka padaryti, dėl susiklostančios sudėtingos situacijos tą pasitikėjimo resursą sunaudoja tikrai greitai“, – kalbėjo A. Kubilius.

Anot jo, dėl tų pačių priežasčių jis anksčiau priėmė sprendimą keisti buvusį finansų ministrą Algirdą Šemetą, kuris šiuo metu dirba eurokomisaru.

D. Jankauskas, anot A. Kubiliaus, „turi tinkamos patirties“.

„Anksčiau yra tikrai sėkmingai vadovavęs Kauno savivaldybei, yra patyręs politikas, ne pirma kadencija Seime“, – argumentavo Premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak D. Grybauskaitės atstovo spaudai Lino Balsio, Prezidentė savo nuomonę dėl pateikto Ministrų Kabineto pareikš „artimiausiomis dienomis“. „Per artimiausias keletą dienų. Be abejo, iki pasibaigiant Seimo sesijai“, – sakė jis.

A. Kubilius pridūrė, jog rudenį valdantieji turėtų peržiūrėti ir savo bendro darbo susitarimą. Anot jo, gali keistis „ir proporcjos, ir atstovavimas, ir visi kiti dalykai“.

R. J. Dagys: dariau viską, kad socialinė sritis būtų maksimaliai apsaugota

Pats R. J. Dagys nedalyvauti naujai formuojamos Vyriausybės darbe apsisprendė praėjusį penktadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dariau viską, kad socialinė sritis būtų maksimaliai apsaugota nuo „karpymų". Prieš nusprendžiant mažinti pensijas, motinystės išmokas ar pokaryje už laisvę kovojusių žmonių papildomas pensijas, reikia būti visiškai tikram, kad jokio kito pasirinkimo nėra", - sakė l. e. p. ministras R. J. Dagys.

Anot pranešimo, savo apsisprendimą jis suderino su Premjeru, ant kurio pečių gula didžiausia atsakomybė šiuo sunkmečiu.

„Ne kiekvienas politikas prisiimtų tokią atsakomybę, kurią prisiima Premjeras A. Kubilius, nors kai kur mūsų nuomonės, sprendžiant socialines problemas sunkmečio laikotarpiu, šiek tiek ir išsiskyrė", - sakė R. J. Dagys.

REKLAMA

Pasak R. J. Dagio, per daugiau nei pusmetį pavyko nuveikti nemažai svarbių darbų, o jų santrauka buvo išdėstyta 83 puslapių pakete, kuris buvo perduotas Prezidentei.

Neatmetama galimybė, kad R. J. Dagys galėtų užimti D. Jankausko vietą Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete.

 Apie tai – LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų