REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alberto Contadoras – „Tour de France 2009” lenktynių lyderis! (papildyta)

Sekmadienį, po 15 etapo, pasikeitė prestižinių daugiadienių dviratininkų „Tour de France 2009“ lenktynių lyderis. Juo tapo ispanas Alberto Contadoras iš komandos „Astana“, įveikęs distanciją pirmas ir artimiausią persekiotoją aplenkęs 46 sek. Komandos draugas amerikietis Lance'as Armstrongas pripažino jo pranašumą ir pažadėjo padėti jam siekti galutinės pergalės.

REKLAMA
REKLAMA

Viena iš dviejų ryškiausių komandos žvaigždžių – L. Armstrongas – pripažino laimėtojo pranašumą. „Man buvo labai sunku. Aš dar bandžiau jį vytis, bet nebegalėjau padidinti tempo, kaip Alberto (Contadoras,– „Balsas.lt“) ir Andy's (Schleckas,– „Balsas.lt“). Kai kas nors įrodo, kad yra geriausias – nebegalima to neigti. Tai būtų negarbinga ir prieštarautų dviračių sporto tradicijoms. Mane tenkina antra vieta ir aš padėsiu jam laimėti“,– sakė jis.

REKLAMA

Etape „Pontarlier (Prancūzija) – Verbier (Šveicarija)“, kurio ilgis 207,5 km, bendroji grupė, o tiksliau – 40 dviratininkų, tarp kurių buvo ir geltonųjų lyderio marškinėlių ligšiolinis savininkas italas Rinaldo Nocentini („AG2R La Mondiale“),– atsiliko 2 min. 25 sek. Ligi šiol lyderiui nusileidęs 6 sek. A. Contadoras pagaliau pateisino favorito vardą ir kitame etape startuos vilkėdamas geltonus lyderio marškinėlius.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanų žvaigždė pasirinko garsiąją Verbier įkalnę tam, kad išsiaiškintų santykius su komandos draugu, 7-kart „Tour de France“ čempionu, amerikiečiu Lance'u Armstrongu. A. Contadoras 40-ia sekundžių aplenkė „Saxo Bank“ liuksemburgietį Andy Schlecką, kuris buvo antras ir užsitikrino kitam etapui baltuosius (geriausio jaunio) marškinėlius. Italas Vincenzo Nibali („Liquigas“) finišavo trečias.

O ką gi Lance’as Armstrongas? Jis dar anaiptol nenori būti nugalėtas. Padedant Andreasui Klodenui, amerikietis finišavo 9-as ir pakilo iš 3 į 2 vietą. Lyderiui jis dabar pralaimi 1 min. ir 37 sek. Trečias bendrojoje įskaitoje dabar yra Bradley's Wigginsas iš „Garmin-Slipstream“ (+1min. 46sek.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrojoje „Tour de France 2009“ įskaitoje padėtis dabar tokia:

1. Alberto Contadoras (ESP/ASTANA) 63 val. 17 min. 56 sek.

2. Lance'as Armstrongas (USA/ASTANA) ) +1 min. 37 sek.

3. Bradley's Wigginsas (GBR/GARMIN) +1 min. 46 sek.

4. Andreasas Klodenas (GER/ASTANA) +2 min. 17 sek.

5. Andy's Schleckas (LUX/SAXO) +2min. 26 sek.

6. Rinaldo Nocentini (ITA/AG2R) +2min. 30 sek.

7. Vincenzo Nibali (ITA/LIQUIGAS) +2 min. 51 sek.

8. Tony's Martinas (GER/COLUMBIA) +3 min.07 sek.

9. Christophe'as Le Mevelis (FRA/FRANCAISE) +3 min.09  sek.

10. Frankas Schleckas (LUX/SAXO) +3 min. 25 sek. 

REKLAMA

Grupė išdraskyta

Etapą komandos pradėjo Prancūzijoje, bet didžioji jo dalis vyko Šveicarijos teritorijoje, kur „Tour de France“ sugrįžo po 9 metų pertraukos. Prieš startą dviratininkams ir žiūrovams teko susikaupti tylos minutei – pagerbta vakar, dėl neatsargumo, žuvusi žiūrovė.

Pirmoji bėglių grupė, su pusės minutės atotrūkiu, susiformavo 52-ajame kilometre. Ją sudarė 15 dviratininkų, o kalnų asas, italas Franco Pellizotti („Liquigas“), ėmėsi ją vesti pirmyn. Šalia jo buvo jaunių lyderiu etapą pradėjęs vokietis Tony's Martinas iš komandos „Columbia“.

REKLAMA

„Astana“ žvaigždėms suskatus vytis bėglius, lyderių grupės ir veidai jose keitė vienas kitą. 8,8 km trukmės ir 7,7 proc. statumo Verbier įkalnėje išryškėjo galutinė lyderių rikiuotė. A. Contadoras, mėgstantis dar statesnes įkalnes (taip sufleruoja interneto komentatoriai), pabėgo į priekį. liuksemburgietis Andy's Schleckas atvyko antras, atsiplėšęs nuo ispano Carloso Sartre'o („Cervélo“) vadovaujamos persekiotojų grupės keliolika sekundžių.

Minėtoje grupėje buvo vyresnysis A. Schlecko brolis Frankas iš tos pačios komandos, britas Bradley's Wigginsas iš „Garmin“ ir italas Vincenzo Nibali iš „Liquigas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įkandin jų, Cadelis Evansas iš Australijos („Silence Loto“) ir Andreasas Klodenas („Astana“). Lance'as Armstrongas, kiek atsilikęs ir nuo šių dviejų, toliau kovoja dėl 8-ojo „Tour de France“ nugalėtojo titulo.

Sekanti finišavo 40-ies dviratininkų grupė, kurioje ir vėl galėjo sprinto įgūdžius išbandyti du šio žanro smarkuoliai – norvegas Thoras Hushovdas („Cervélo“) su britu Marku Cavendishu („Columbia“). Norvegas išaugo žaliuosius marškinėlius, turėdamas 218 taškų, M. Cavendishas – 200, o jų artimiausias konkurentas Jose Joaquinas Rojasas („Caisse d'Epargne“) – 126.

REKLAMA

Komandos

Komandinėje įskaitoje į priekį užtikrintai išsiveržė „Astana“ ir tai – dėsninga. Juk du jos dviratininkai pirmauja lenktynėse. Komandų-lyderių penketas dabar toks:

1. „Astana“ 188 val. 22 min. 49 sek.

2. „AG2R La Mondiale“ +1 min. 17 sek.

3. „Saxo Bank“               +2 min. 14 sek.

4. „Milram“                     +2 min. 41 sek.

5. „Columbia“                 +5 min. 23 sek.

REKLAMA

Dar viena netektis

Belgų sprinto specialistui, 28-ių metų Tomui Boonenui („Quick Step“) konstatuota diarėja. Visą praėjusią naktį jis viduriavo bei vėmė, tad iš distancijos turėjo pasitraukti ir prie starto linijos nebestojo. Geriausias jo pasiekimas – 16 vieta 11 etape.

Praeitų metų balandį jau trečiąkart įkliuvęs su narkotikais dviratininkas praleido praėjusių metų turą, o šiemet tik žymių advokatų pastangų dėka, paskutinę akimirką buvo įtrauktas į „Tour de France 2009“ dalyvių sąrašus. Deja, tik tam, kad pasitrauktų anksčiau laiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusų sprinteris Vladimiras Efimkinas, iš „Ag2r La Mondiale“, taip pat pasitraukė iš „Tour de France“. Jam atsiliepė 11 etapo griūties padariniai, kuriuos jis, ligi šiol, didvyriškai mėgino iškęsti.

.....

Pirmadienį „Tour de France“ – poilsio diena. Antradienį dviratininkai startuos Šveicarijoje ir kirs Italijos šiaurės vakarus, kad finišuotų Prancūzijoje. Distancija „Martigny – Bourg-Saint-Maurice“ (160 km) – tęs išbandymus Alpėmis.

Susiję straipsniai:

„Tour de France 2009“ lyderiu lieka italas

„Tour de France“: Lance‘as Armstrongas nuobodžiauja

Lance‘as Armstrongas tęsia kovą dėl „Tour de France 2009“ laurų (papildyta)

„Tour de France 2009“: F. Cancellara ir L. Armstrongas pirmauja toliau

Tarp „Tour de France 2009“ lyderių – ir Lance'as Armstrongas

„Tour de France 2009“ Markas Cavendishas toliau skina pergales

Tour de France 2009 startą laimėjo šveicaras (papildyta)

„Tour de France 2009“ sprinterių-favoritų užmojai

Prasideda „Tour de France“ karštinė!

Pristatytos šių metų „Tour de France“ ekipos (papildyta)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų