REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Barakas Obama pirmąkart po išrinkimo į prezidentus kreipėsi į plačią afroamerikiečių auditoriją. Savo kalboje prezidentas paragino jaunus juodaodžius siekti daugiau nei „tapti krepšininkais ar reperiais“.

REKLAMA
REKLAMA

Kalba buvo pasakyta žymint vienos iš seniausių JAV pilietinių teisių grupių NAACP („National Association for the Advancement of Coloured People” – ang.) 100-ųjų metinių proga. 5000 susirinkusiųjų Obama pareiškė, jog atėjo laikas „naujam požiūriui“, kuris „nepasižymi ribotumo jausmu“. Prezidento nuomone, „diskriminacijos dieglys“ šalyje vis dar jaučiamas, tačiau juodaodžiai tėvai jokiu būdu neturėtų jo naudoti kaip „nesėkmių pateisinimo“.

REKLAMA

„Mano nuomone, JAV kaip niekada anksčiau mažai diskriminacijos juodaodžių atžvilgių“, - teigė B.Obama.

Juodaodžius vaikus prezidentas paragino rinktis kitokius idealus nei krepšinio žvaigždė LeBron James ar reperis Lil Wayne.

„Nors jie šoklūs ir gerai rimuoja, mūsų vaikai negali visi iki vieno į juos lygiuotis. Noriu, kad jie siektų tapti inžinieriais, daktarais, mokytojais – ne tik krepšininkais ir reperiais. Noriu, kad siektų patekti į Aukščiausiąjį teisingumo teismą. Noriu, kad vaikai svajotų būti JAV prezidentu“, - teigė B.Obama.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas taip pat užsiminė, jog nesenas jo vizitas į Ganą, kuri buvo vergų vartai į „naująjį pasaulį“, priminė jam apie „visą sielvartą ir skausmą“, kurį atnešė vergovė.

„Tačiau vizitas priminė ir tai, kad nepaisant to, kokia kieta buvo lazda ar koks akmenuotas kelias, mes ištvėrėme“, - sakė JAV prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų