REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gera žinia „Žalgirio“ fanams: Mantas Kalnietis lieka Kaune!

Mantas Kalnietis ir toliau rungtyniaus Kauno „Žalgirio“ krepšinio klube. Krepšininkas nepasinaudojo iki liepos 15 d. galiojusia galimybe nutraukti kontraktą su „Žalgiriu“ ir prarado teisę tapti laisvuoju agentu, todėl dar mažiausiai metus vilkės Kauno „Žalgirio“ marškinėlius.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš kelis mėnesius Kauno komandai išgyvenant giliausią krizę, žaidėjas buvo trumpam suabejojęs savo ateities vizija likti šiame klube, bet tvirtai apsisprendė užbaigti sezoną „Žalgiryje“. Gegužę klubo padėtis nepalyginimai pasikeitė, kuomet jo naujuoju savininku tapo Vladimiras Romanovas.

Su naujuoju šeimininku į klubą grįžus finansiniam stabilumui, M.Kalnietis išreiškė stiprų norą tęsti karjerą niekur kitur – tik Kauno „Žalgiryje“, komandoje, kurioje ir pasiekė savo dabartinį profesionalumo lygį.

REKLAMA

Kauno „Žalgirio“ klubas, matydamas stiprų jauno, bet jau aukšto profesionalumo žaidėjo užsidegimą likti komandoje, iš visų jėgų stengėsi jį išlaikyti ir kitam sezonui. Pastangos neliko bevaisės – M. Kalnietis lieka savo šalies komandoje.

22 metų 195 cm ūgio gynėjas visą gyvenimą siekė tapti garsiausios Lietuvos krepšinio komandos žaidėju. Pradėjęs sportuoti A.Sabonio krepšinio mokykloje Mantas vos sulaukęs 16 metų papildė „Žalgirio“ jaunimo komandos gretas, o 2006 m. kovą buvo pakviestas į pagrindinę komandą ir iš karto sužibėjo Europoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tų pačių metų vasarą dar būdamas 19-os jis atstovavo Lietuvos nacionalinei vyrų rinktinei pasaulio krepšinio čempionate Japonijoje. Vėliau „Žalgirio“ gretose M.Kalnietis pamažu išsikovojo vis svaresnį vaidmenį ir praėjusio sezono antroje pusėje tvirtai perėmė pagrindinio įžaidėjo amplua į savo rankas.

Šiuo metu M.Kalnietis su Lietuvos rezervine vyrų rinktine vieši Kinijoje, kur mūsiškiai žaidžia kontrolinių rungtynių ciklą su šeimininkų komanda. Grįžęs į Lietuvą Mantas turėtų tęsti darbą rinktinės, besiruošiančios Europos čempionatui Lenkijoje, pagrindinėje treniruočių stovykloje.

2008-2009 m. sezone Eurolygos varžybose M.Kalnietis aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 24,7 min., pelnydavo po 8,5 taško, atkovodavo po 2,3 kamuolio ir atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus per mačą. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate dukart šalies čempiono rodikliai siekė 11,3 taško, 2,7 atkovoto kamuolio ir 4,3 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų