REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) agentai narplioja korupcijos skandalą, kilusį Seimo vadovo Arūno Valinsko frakcijoje. Neoficialiai teigiama, jog dar ryškiai nespėjusi parlamente pasižymėti parlamento vadovo frakcijos narė Asta Baukutė ėmėsi neskaidrių sandėrių.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė žiniasklaida, buvęs A. Valinsko partijos bendražygis - Seimo Operatyvinės veiklos kontrolės komisijos pirmininkas Aleksandras Sacharukas ketvirtadienį pateikė pareiškimų kopijos - esą dviejų Seimo narės Astos Baukutės buvusių padėjėjų, atleistų iš darbo, pareiškimai. Juose skundžiamasi, kad parlamentarės šeimos narys naudojosi padėjėjų banko kortelėmis, į kurias buvo pervedami darbo užmokesčiai. Neva jiems už kelių mėnesių darbą nebuvo sumokėta.

REKLAMA

Pati A.Baukutė aiškina, kad minėta istorija - melas ir šantažas. Tačiau operatyviniai duomenys atskleidžia, jog seimūnė galėjusi padaryti pažeidimų.

Portalui „Balsas.lt“ kelis kartus pabandžius susisiekti su A. Baukute, jos telefonu niekas neatsiliepė.

Anksčiau televizijoje ir scenoje nemažai humoristinių personažų atlikusi A. Baukutė prieš tai žiniasklaidai aiškino, esą ją šantažuoti bandė iš darbo atleista jos buvusi padėjėja Viktorija Barkauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

A.Baukutės teigimu, ji nusprendė atleisti padėjėją iš darbo dėl prasto darbo ir tuomet esą sulaukė jos grasinimų. Parlamentarė tikino, niekuomet asmeniškai nesinaudojusi jokiomis padėjėjų kortelėmis, o už darbą padėjėjoms apmokėjo Seimo kanceliarija.

Paklausta, ar buvo viliojama kitų frakcijų pereiti į jų gretas iš TPP frakcijos, kuriai anksčiau priklausė, A.Baukutė tikino siūlymų sulaukusi ir iš socialdemokratų, ir Liberalų sąjūdžio, ir Liberalų ir centro sąjungos frakcijos. Paklausta, ar už tai jai siūlytas piniginis atlygis, A.Baukutė tai paneigė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai, kad tokį Seimo narės vardą žeminantį pareiškimą perdavė A. Sacharukas, patvirtino ir pati A. Baukutė. Ji  neva tikslino, kad šį pareiškimą jai dar prieš savaitę parodė pats A. Valinskas. Parlamentarė pažino savo padėjėjos V. Barkauskaitės rašyseną.

Į dviprasmišką situaciją patekusi seimūnė sakė ketinanti ir buvusią padėjėją V. Barkauskaitę, ir neva jos vardą “teršiantį” pareiškimą paviešinusį A. Sacharuką paduoti į teismą dėl šmeižto ir garbės orumo įžeidimo.

Seimo narės A. Baukutės padėjėjai šiomis pareigomis ilgai nesidžiaugė.  Teigiama, jog V. Barkauskaitė dirbo nuo praėjusių metų gruodžio pradžios iki šių metų balandžio pradžios, o J. Stasiukynas buvę įdarbintas nuo vasario iki kovo pabaigos.

Dėl savo problemų V. Barkauskaitė kreipėsi į buvusį Seimo Tautos Prisikėlimo partijos (TPP) frakcijos seniūną Laimontą Dinių. Jis prisipažino žiniasklaidai, jog sulaukęs V. Barkauskaitės skundų dėl problemų su jos atsiskaitymais.

Parlamento vadovas A. Valinskas žadėjo prokuratūrai pateikti dokumentų kopijas, jei ši kreiptųsi.

Šią savaitę valdančioji TPP frakcija Seime skilo į dvi. Iš jos pasitraukę 8 Seimo nariai įkūrė „Ąžuolo“ frakciją. Seimo TPP frakcijoje liko 12 narių.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų