REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 14 dieną paaiškės, kas projektuos Latvijos sostinėje Rygoje apie 150 tūkst. kv. metrų multifunkcinį kompleksą, kuris numatomas daugiau kaip 6 ha teritorijoje kairiajame Dauguvos krante.

REKLAMA
REKLAMA

Maždaug 0,5-0,6 mlrd. litų vertės projektą, kuriame iškils gyvenamosios ir komercinės paskirčių bei biurų pastatai, numatoma įgyvendinti 2008-2011 metais, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Projekto valdytojai - nekilnojamojo turto vystymo ir valdymo bendrovės „inRED“ (UAB „Invalda Real Estate“) bei „MG Valda“ – šių metų pradžioje Rygoje surengė komplekso projektų konkursą, kuriam pasiūlymus pateikė šeši architektai. Į kitą etapą atrinkti trijų latvių ir vieno belgo architektų pasiūlymai – „Kileveins“, WSFJJP, „Riga fishes“ ir „Cheese house blues“, iš kurių geriausiai įvertinti WSFJJP ir „Riga fishes“ projektai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „inRED“ direktoriaus Tomo Bučo, pagrindiniai reikalavimai konkurse dalyvaujantiems architektams – kad būtų aiškiai išreikšta kuo unikalesnė pagrindinė projekto idėja, kuri derėtų su dabartiniu miesto veidu bei senąja  architektūra, efektyviai išnaudojant kanalo, kaip žaliosios rekreacinės erdvės akcento, zoną.

„Vertinant projektus taip pat buvo atsižvelgiama į teritorijos erdvės išnaudojimą, funkcinių zonų išdėstymą, užstatymo intensyvumą“, - sakė T. Bučas.

Anot jo, Rygos multifunkcinio centro statybos bus vienas didžiausių ir reikšmingiausių nekilnojamojo turto plėtros projektų Latvijos sostinėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Latvijoje „inRED“ nekilnojamojo turto projektus vykdo kartu su partnere „MG Valda“. Šiuo metu jau vykdomi ar planuojami pradėti vykdyti keturi maždaug 900 mln. litų vertės nekilnojamojo turto projektai.

„Latvijos nekilnojamojo turto rinkoje dar juntama itin didelė tiek komercinės, tiek ir gyvenamosios paskirties objektų paklausa. Vystydami projektą kairiajame Dauguvos krante tikimės šiuo metu ne itin patrauklią teritoriją su vyraujančiais gamybiniais statiniais paversti moderniu traukos centru išnaudojant ir vandens turizmo idėją“, - sakė T. Bučas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų