REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar šalies knygynuose pasirodė pirmasis lietuvių autoriaus parašytas finansų romanas „Pinigų medis“. Knygos autorė, didžiausio šalies komercinio SEB banko analitikė Julita Varanauskienė, tarp intriguojančių moteriško romano siužeto linijų įpynė ir elementarias asmeninių pinigų valdymo taisykles.

REKLAMA
REKLAMA

Taip ekspertė tikisi priminti, kad savo pinigus tvarkyti gali būti labai paprasta, o neracionaliais finansų prietarais tikėti tiesiog nepelninga.

REKLAMA

„Jokie prietarai, jokie neva pinigus pritraukiantys stebuklingi ritualai neišgelbės piniginės ir nepalengvins mūsų gyvenimo. Pinigus reikia skaičiuoti, o svarbiausia – planuoti juos į ateitį, – sako SEB banko šeimos finansų ekspertė Julita Varanauskienė, drąsiai dedanti savo rankinę ant grindų. Dvylika metų banke dirbanti moteris sakosi nepretenduojanti į profesionalias rašytojas. Jos tikslas – paprastai, aiškiai ir žaismingai priminti nepelnytai nuvertintas asmeninių finansų tvarkymo taisykles.

REKLAMA
REKLAMA

Per visą laiką, kol dirba banke, J. Varanauskienė teigia turėjusi galimybę gerai pažinti žmonių taupymo, skolinimosi ir kitus elgesio su pinigais įpročius. Jos nuomone, kasdieniniame gyvenime dažnai visiškai be reikalo ignoruojame elementarias finansų valdymo taisykles. „Dauguma finansus planuoti mokančių knygų parašytos labai painiai ir yra sunkiai pritaikomos praktiškai. Tačiau šeimos finansų valdymas nėra sudėtingas dalykas – to gali išmokti kiekvienas. Todėl patarimus norėjau pateikti paprasta, aiškia ir visiems suprantama forma“, – šypsosi autorė, pasakodama apie sumanymą parašyti ne finansų vadovėlį, o finansų romaną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinė knygos herojė Severija patiria tai, kas nėra svetima daugeliui Lietuvos šeimų – ją spaudžia būsto kreditas, neatsakingai prisiimti įsipareigojimai ir kitos skolos. Ji – gan avantiūristiškos prigimties ir karšto būdo moteris, todėl susigundo prietarų magija ir tikisi, kad jų laikymasis padės papildyti apytuštę piniginę. Deja, taip neatsitinka. Tik pabandžius suprasti, kokie dėsningumai lemia finansinę šeimos ramybę ir pradėjus laikytis jau patikrintų finansinių taisyklių, jos gyvenimas pradeda iš esmės keistis.

Knygą „Pinigų medis – arba kaip žinios, sumanumas ir kantrybė gali virsi finansine ramybe“ išleido „Versus aureus“ leidykla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų