REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Seimas balsavimu turėtų apsispręsti, ar pritarti Andriaus Kubiliaus kandidatūrai į Premjero postą. Šis klausimas įrašytas į preliminarią popietinę ketvirtadienio Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį iš ryto planuojami Seimo frakcijų susitikimai su kandidatu į Ministrus Pirmininkus A. Kubiliumi. Su juo susitiks Socialdemokratų partijos frakcija, Mišri Seimo narių grupė, frakcija Tvarka ir teisingumas, Tautos prisikėlimo partijos ir Darbo partijos frakcijos. Kitos Seimo frakcijos susitikimų su kandidatu neplanuoja.

REKLAMA

Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, trečiadienį teikdama Seimui svarstyti į Premjero postą laikinojo Vyriausybės vadovo A. Kubiliaus kandidatūrą, akcentavo jo asmeninę atsakomybę ir kvietė valdančiuosius taisyti padarytas klaidas.

"Vyriausybei, kurią įgaliojau laikinai eiti pareigas, teko didžiulė atsakomybė stabilizuojant ekonomiką šios didžiausios krizės ir sunkmečio sąlygomis. Bendraudama su Premjeru ir ministrais buvau atvira - šiai Vyriausybei trūksta nuoseklumo ir tvirtumo priimant sprendimus. Per sunkmetį Vyriausybė turi visas jėgas sutelkti strateginiams sprendimams priimti, kurie skatintų struktūrines ūkio reformas, o ne tik skubotais veiksmais kaišioti atsirandančias spragas", - iš Seimo tribūnos sakė D. Grybauskaitė.

Nepaisant šios kritikos, Prezidentė sakė pasirašiusi dekretą dėl A. Kubiliaus teikimo į Premjero postą. "Tikiuosi asmeninės pono Kubiliaus atsakomybės formuojant kitą Ministrų Kabinetą", - sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų