REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė laikosi principo, kad asmuo pareigas turi eiti iki tol, kol baigiasi jo kadencija. Tokios nuomonės šalies vadovė laikosi ir dėl Aukščiausiojo Teismo (AT) pirmininko Vytauto Greičiaus atleidimo. Trečiadienį Prezidentės susitikime su Seimo frakcijų atstovais buvo aptartas V. Greičiaus atleidimo klausimas, po susitikimo sakė Liberalų sąjūdžio narys Kęstutis Glaveckas. Anot politiko, dar šią savaitę Seimas dėl to turėtų apsispręsti ir atleisti AT pirmininką iš pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentės atstovo spaudai Lino Balsio teigimu, D. Grybauskaitė laikosi principo, kad asmuo pareigas turi eiti iki tol, kol baigiasi jo kadencija.

REKLAMA

"Prezidentės pozicija yra ganėtinai aiški. Prezidentės nuomonė yra tokia: kai baigiasi kieno nors kadencija, kadencija turi baigtis", - žurnalistams sakė L. Balsys.

Prezidentas Valdas Adamkus tris kartus savo dekretais siūlė atleisti V. Greičių iš AT pirmininko pareigų pasibaigus įgaliojimų laikui, primena ELTA. Buvusios kadencijos Seimas du kartus balsavo ir atmetė šalies vadovo dekretą dėl V. Greičiaus atleidimo. Trečiajam dekretui po pateikimo parlamentas yra pritaręs, bet liko svarstymo ir priėmimo stadijos.

REKLAMA
REKLAMA

V. Greičiaus galiojimai baigėsi praėjusių metų liepos 8-ąją.

Gegužės 15 d. Konstitucinis Teismas paskelbė, kad pasibaigus AT pirmininko (ar šio teismo skyriaus pirmininko) įgaliojimų laikui nėra jokių konstituciškai pateisinamų aplinkybių, dėl kurių teisėjų neatleidimas iš pareigų būtų suderinamas su Konstitucija ir Seimo nario priesaika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų