REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Tvarkos ir teisingumo frakcijos nariai Andrius Mazuronis ir Rimas Ručys siūlo Vyriausybės įstatyme numatyti papildomus reikalavimus ministrams.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu jų inicijuotos Vyriausybės įstatymo pataisos bus priimtos, iš visų naujai skiriamų ministrų bus reikalaujama ne tik mokėti valstybinę lietuvių kalbą, turėti Lietuvos Respublikos pilietybę, bet ir aukštąjį universitetinį išsilavinimą. Iki šiol ministru galėjo būti skirtas asmuo ir be aukštojo išsilavinimo.

REKLAMA

Anot įstatymo projekto iniciatoriaus A. Mazuronio, nei Konstitucijoje, nei Vyriausybės įstatyme nėra įtvirtintas minimalus Vyriausybės nario amžiaus, išsilavinimo ar kitoks cenzas.

"Kadangi ministras vadovauja ministerijai, nustato pagrindines jos veiklos kryptis, organizuoja jos darbą, vykdo kitas svarbias funkcijas, manome, kad dirbant tokį atsakingą darbą yra būtina kandidatams į ministrus nustatyti bent minimalius išsilavinimo, pilietybės, amžiaus ir kitus reikalavimus. Vien patirties ne visada pakanka, kad būtų užtikrinta sėkminga ministro vadovaujamos ministerijos ir kitų įstaigų veikla. Tikimės, kad tai suvokdamas Seimas šiam įstatymo projektui pritars", - sakė A. Mazuronis.

Jo teigimu, Vyriausybės įstatymo pataisos turėtų būti svarstomos ketvirtadienio Seimo plenariniame posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų