REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš kelias savaites dar viena ypatinga tamsiaplaukė iš „Olialia“ būrio – Diana Bačinskaitė Vilniaus kolegijoje atsiėmė diplomą. Ypatingą. Jis patvirtino: Diana yra aprangos dizainerė, jau pristačiusi savo autorinę kolekciją „Le chat noir“, kas išvertus iš prancūzų kalbos reiškia „Juoda katė“.

REKLAMA
REKLAMA

Dianos kurti drabužiai sužavėjo ne tik mus, bet ir dėstytojus – už pristatytą kolekciją mergina gavo aukščiausią įvertinimą.

REKLAMA

„Mano kurta apranga įkūnija moterį, kuri iš išorės atrodo nerūpestinga, tačiau viduje yra labai stipri asmenybė. Nepriklausoma, pasitikinti savimi, žinanti, ko nori iš gyvenimo – toks yra mano įsivaizduojamas stiprios moters portretas. Šis mados sezonas kupinas mistikos. Juoda katė vienas iš mistiškiausių gyvūnų. Kolekcijoje gausu niūrių spalvų, tačiau kartu ji yra elegantiška ir puošni – taip aš išreiškiau paslaptingumą“, - apie savo kūrinius pasakojo D. Bačinskaitė.  „Drabužius kūriau sau ir pagal save“, - paaiškino mergina, kurios kolekcija atspindi ne tik individualų autorės požiūrį į jaunimo madą, bet ir pagrindines 2009 m. pavasario/vasaros tendencijas.

REKLAMA
REKLAMA

„Juoda spalva jau yra tapusi mados simboliu, ji neginčijama spalvų ir elegancijos karalienė, todėl aš  ją rinkausi pagrindine kolekcijos spalva. O sukurti būtent tokį stilių mane įkvėpė Givenchy mados namų rudens/žiemos sezono kolekcija – moderni ir romantiška, gotiška ir dramatiška“, - sakė dizainerė.

Dianos kolekcijos išskirtiniu akcentu tapo aksesuarai – rankų darbo vintage stiliaus segės, iš kurių mergina suformavo ir kolje, ir diržą, ir apyrankę. Atsvara minimalistiniam drabužių stiliui tapusiomis segėmis papuoštas kiekvienas kolekcijos modelis. Originaliomis segėmis, pasak dizainerės, žavimasi ir Prancūzijoje. „Siekiau puošnumo ir išskirtinumo efekto, naikinau ribą tarp proginių ir kasdienių drabužių. Mano kolekcija skirta jaunai, veikliai, stiliumi besirūpinančiai ir šiek tiek ekstravagantiškai jaunai moteriai ar merginai“, - aiškino nuostabius drabužius kurianti mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji savo ateitį ir sieja su pasirinkta dizainerės profesija. „Tačiau Lietuvoje, o ypač šiuo laikotarpiu, nematau jokių perspektyvų jauniems žmonėms. Todėl darbo tikiuosi rasti Prancūzijoje, juk Paryžius - mados sostinė. Paskutiniu metu šiame mieste gyvenu daugiau nei Lietuvoje, visada apie tai svajojau ir jau užmezgiau rekalingus ryšius. Gali būti, kad dirbsiu labai žymiuose mados namuose. Tačiau nenoriu iš anksto girtis, nes garsiai pasakytos svajonės turi savybę neišsipildyti“, - paslapties šydą, gaubiantį Dianos karjeros planus, mergina praskleidė tik šiek tiek. „Olialia“ gražuolė žavisi ne tik jau minėtais Givenchy mados namais, bet ir Louis Vuitton, Karlo Lagerfeldo kūryba. „O neseniai pamėgau ir prancūzų dizainerį Christian Audigier, turiu daugybę jo prekės ženklo Ed Hardy rūbų“, - pridūrė mergina.

REKLAMA

Nenuostabu, kad nuostabiais Dianos kurtais drabužiais žavisi ir jos draugės. „Savo kūrybą mielai dėviu pati. Kai ruošiuosi vestuvėms, taip pat planuoju sau kurti suknelę, nes tokiai ypatingai progai norėčiau pasipuošti išties išskirtine, ekstravagantiška suknele“, - pokalbį baigė būsimoje mados pasaulio užkariautoja.



Asmeninio archyvo nuotr.



Dar daugiau D. Bačinskaitės nuotraukų, pristatančių kolekciją „Le Chat Noir“ rasite www.olialia.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų