REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė nusprendė teikti Seimui Andriaus Kubiliaus kandidatūrą į Premjerus. Dekretą dėl to ketinama pasirašyti dar antradienio popietę.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė pokalbyje su šiuo metu dar laikinuoju Ministrų Kabineto vadovu išsakė nemažai kritikos dėl Vyriausybės nenuoseklumo, tačiau pažymėjo, kad pasitikėjimo kreditas dar nėra išnaudotas.

REKLAMA

Kaip sakė Prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys, per susitikimą valstybės vadovė išklausė Premjero požiūrį į susidariusią situaciją Lietuvoje, į galimą problemų sprendimą.

D. Grybauskaitė mano, kad šiai Vyriausybei tenka didžiulė atsakomybė stabilizuojant Lietuvos ekonomiką didžiausios per nepriklausomybės laikotarpį krizės akivaizdoje.

Valstybės vadovė negailėjo ir kritikos Ministrų Kabineto darbui - labiausiai dėl nenuoseklumo. "Šiai Vyriausybei trūksta nuoseklumo ir tvirtumo priimant sprendimus. Nėra solidu, kai rytą priimtas sprendimas neišgyvena iki vakaro", - A. Kubiliui Prezidentės išsakytus žodžius citavo šalies vadovės atstovas spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

D. Grybauskaitė kalbėdamasi su l. e. p. Premjeru pabrėžė, kad sunkmečiu Vyriausybė turėtų visas jėgas sutelkti priimti strateginiams sprendimams, kurie skatintų struktūrines reformas, o ne skubotais sprendimais kaišioti skyles.

"Tačiau su visa šia kritika pasitikėjimo kreditas nėra išnaudotas ir Prezidentė po pokalbio apsisprendė teikti Andriaus Kubiliaus kandidatūrą į Ministro Pirmininko postą svarstyti Seimui, tikėdamasi, kad p. Kubilius prisiims asmeninę atsakomybę formuojant Vyriausybę", - sakė L. Balsys.

Savo ruožtu laikinasis Premjeras teigė, jog jo efektyvaus darbo su Prezidente lūkesčiai šiuo metu visiškai išsipildo ir akcentavo itin nelengvą situaciją, kurios sąlygomis šiam Ministrų Kabinetui tenka dirbti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek ketinama keisti ministrų, A. Kubilius neatskleidė. Jis teigė, jog prie pokalbių apie tai bus grįžta jo kandidatūrą patvirtinus Seime. Antradienį per susitikimą su Rimantu Jonu Dagiu valstybės vadovė nemažai kritikos pažėrė jo vadovaujamos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos veiklai.

Vyriausybė, kaip reikalaujama Konstitucijoje, įgaliojimus grąžino prisiekus naujajai šalies vadovei.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų