REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vitebsko (Baltarusija) festivalyje "Slavianskij bazar" vykstančiame XVIII Tarptautiniame popdainos atlikėjų konkurse Lietuvai atstovaujantis Jeronimas Milius su Ukrainos atstovu pasidalijo trečiąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA

"Jeronimas tikrai daug dirbo ir konkurse pasirodė puikiai. Taigi rezultatus daugiau lėmė ne pats dainininkas ar jo atlikimas, bet tai, kad komisijoje mes neturėjome savo šalies atstovo. Ukrainos atlikėjas irgi atsidūrė trečioje vietoje, nes jų atstovas žiuri mums skyrė tik septynis balus", - apie konkurso užkulisius LŽ pasakojo festivalio atstovė Lietuvoje Jurga Anusauskienė.

REKLAMA

Konkurse dalyvavo 16 atlikėjų. Kaip ir buvo prognozuota iš anksto, laureatu tapo ir didįjį prizą laimėjo Dmitrijus Danilenka. Nors vaikinas gimė ir augo Baltarusijoje, tačiau atstovavo Rusijai. Jis stulbinamai panašus į garsųjį rusų dainininką Nikolajų Baskovą. Pastarasis turėjo būti konkurso komisijos pirmininkas, tačiau netikėtai jį pakeitė Latvijos dainininkė Laima Vaikulė. Festivalyje sklido kalbos, kad N.Baskovas neatvyko dėl D.Danilenkos panašumo ir iš anksto aiškių rezultatų. Pirmąją vietą pelnė Moldova, antrąją pasidalijo Baltarusija ir Makedonija.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurse Jeronimas atliko du kūrinius: pirmąjį vakarą specialią "Klajoklis naktyje" versiją, kitą dieną publiką pakerėjo dainuodamas kūrinį rusų kalba "Ja svoboden" ("Aš laisvas"). Jeronimas gavo specialųjį Rusijos žurnalistų prizą kaip charizmatiškiausias atlikėjas. Taip pat mūsų šalies atstovas pelnė specialųjį rėmėjų prizą.

"Publika labai šiltai priėmė mūsų atstovą. Organizatoriai taip pat profesionalūs ir supratingi, todėl mums kol kas pavyko įgyvendinti viską, ką norėjome. Kaip seksis kitiems mūsų atlikėjams Evelinai, grupei "69 danguje", Šarūno Kirdeikio šokio trupei bei Mantui Jankavičiui bus matyti. Šiandien pirmą kartą pasirodys mūsų mažoji dalyvė Kamilė Petrauskytė", - sakė J.Anusauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors festivalyje dalyvaujantys atlikėjai labai daug repetuoja, tačiau jiems užtenka jėgų ir pasivaikščioti po Vitebską. "Pramogų čia tikrai netrūksta. Daug įspūdingų koncertų, renginių. Festivalio atidarymas buvo labai gražus. Vos spėjame visur pabuvoti. Naktiniai koncertai užtrunka iki 5 ar 6 valandos ryto, o dešimtą - vėl visi ant kojų. Juokiamės, kad per šį koncertą reikės suvartoti nemažai vitaminų, kad neišsektume", - dalijosi įspūdžiais Jurga.

Diana MIELIAUSKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų