REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžys jau suskato ruoštis dar vienam masiniam renginiui – Jaunimo dienoms. Nors jos įvyks tik kitų metų birželio pabaigoje, darbo užteks visiems metams, mat kitą vasarą Aukštaitijos sostinę užplūs visos Lietuvos krikščioniškas jaunimas.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį miesto Savivaldybėje buvo pasirašyta trišalė sutartis, kuria miesto valdžia, VšĮ A.Lipniūno kultūros centras ir Panevėžio vyskupijos kurija įtvirtino savo įsipareigojimus dėl Jaunimo dienų Panevėžyje.

REKLAMA

Kas trečius metus rengiamos Jaunimo dienos vyko visuose didžiuosiuose miestuose, išskyrus Kauną ir Panevėžį. Dėl penkto didžiausio krikščioniškos minties renginio Lietuvoje iniciatyvą parodė Panevėžys, todėl 2010 metais šventė, jau gavusi šventraščiu paremtą pavadinimą „Kelkis ir eik“, vyks Aukštaitijos sostinėje.

Planuojama, jog į miestą per Jaunimo dienas atvyks apie 5000 svečių, šventė sutelks ir apie 2000 vietos jaunuolių.

REKLAMA
REKLAMA

Tūkstančiams jaunuolių miesto Savivaldybė įsipareigojo nemokamai dviem dienoms suteikti „Cido“ areną. Ši pagalba Jaunimo dienų organizatoriams itin reikšminga, nes patalpų, kuriose tilptų tūkstančiai dalyvių, nuoma sudaro kone pusę šventei surengti reikalingų lėšų.

Apgyvendins šeimose

Laikinai Jaunimo kultūros centro direktorės pareigas einanti Elona Stasiūnaitė pasakojo, kad visi ūkiniai ir organizaciniai darbai bus atliekami nemokamai – to ėmėsi jaunieji savanoriai.

Vyskupas Jonas Kauneckas įsitikinęs, kad suburti jaunuolius bus nesunku. Panevėžio vyskupija delegavo daugiausia žmonių į pasaulio Jaunimo dienas, vykusias Kelne, Vokietijoje, o pernai Panevėžyje vykusiame krikščioniškos muzikos festivalyje „Sielos“ dėl žiūrovų gausos nė kojos nebuvo kur padėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Planuodami priimti tiek daug svečių, organizatoriai sau prisiima didelį iššūkį, mat šiemet Jaunimo dienose ketinama įdiegti naujovę – atvykusiuosius iš kitų miestų apgyvendinti ne vasarą ištuštėjusiose mokyklose, o parapijiečių šeimose.

„Svečiai atvažiuoja su miegmaišiais, tad kiekvienam reikia ne daugiau kaip dviejų kvadratinių metrų ploto. Taigi vienoje šeimoje galima apgyvendinti ir penkis žmones“, – šypsodamasi sakė E.Stasiūnaitė. Tiesa, pasak laikinosios Jaunimo kultūros centro direktorės, šeimininkus dar reikės įtikinti, kad savanoriams ir dalyviams nebus reikalingas joks ypatingas priėmimas – nereiks nei cepelinų, nei šakočių.

REKLAMA

Miestas pajus

Nors kone visi Jaunimo dienų renginiai – taip pat pamaldos ir koncertas – numatomi rengti „Cido“ arenoje, organizatoriai neketina atvykusio jaunimo atitverti nuo miesto gyvenimo.

Kad Panevėžys pajustų, jog vyksta Jaunimo dienos, jų atidarymas planuojamas Laivės aikštėje, kur miesto Savivaldybė pažadėjo savo lėšomis pastatyti sceną ir pasirūpinti techniniu jos aptarnavimu.

Lina Rumbutytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų