REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus Vyriausybė grąžino įgaliojimus Prezidentei Daliai Grybauskaitei. Prezidentė pasirašė dekretą, kuriuo A. Kubiliui laikinai pavedė eiti pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies Konstitucijoje bei Vyriausybės įstatyme numatyta, jog Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus Prezidentui po Seimo rinkimų arba išrinkus Respublikos Prezidentą. Naujo Ministrų kabineto sudėtis gali keistis.

REKLAMA

D. Grybauskaitė yra užsiminusi apie tai, kad „ant kilimo“ pirmiausia iškvies socialinės apsaugos, sveikatos, ūkio, energetikos sritis kuruojančius ministrus, primena ELTA.

D. Grybauskaitė jų atžvilgiu yra kategoriška bei griežta ir neslepia, kad jie arba pripažins klaidas ir ims jas taisyti, arba turės palikti postus.

„Tai yra tos sritys, į kurias reikia labai profesionalių ministrų. Vyriausybė privalės įveikti krizę. Kito pasirinkimo neturime“, - teigė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Artėjant Vyriausybės įgaliojimų grąžinimo išrinktajai Prezidentei D. Grybauskaitei momentui Premjeras A. Kubilius yra sakęs, kad jaučiasi tvirtai.

„Jaučiu ir koalicijos partnerių supratimą. Esu įsitikinęs, kad šiuos pusę metų darėme tai, ką reikėjo daryti. Iš esmės tai darėme teisingai, galbūt pasitaikydavo klaidų, bet ir tas klaidas pripažindavome ir taisydavome“, - antradienį sakė A. Kubilius.

Valdančioji Permainų koalicija yra pasiryžusi ir po Prezidentės D. Grybauskaitės inauguracijos toliau tęsti savo veiklą bei formuoti Vyriausybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį surengtoje spaudos konferencijoje A. Kubilius neatsakė, ar iš naujo formuojant Vyriausybę gali būti esminių permainų pačios Vyriausybės sudėtyje.

„Dėl personalijų tarsimės ir koalicijos viduje, ir su Prezidente. Tikrai manau, kad rasime konstruktyvų sutarimą šiais klausimais. O dėl pačių proporcijų, žinote, kad mūsų koalicija yra labai stipri buhalterijos reikaluose ir visos proporcijos yra pagal aritmetikos taisykles. Šiuo požiūriu niekas nesikeičia. Kaip ir buvo formuota pagal tokias taisykles, taip ir toliau lieka visos tos taisyklės galioti“, - į žurnalistų klausimą atsakė A. Kubilius.

REKLAMA

Jis nenorėjo atsakyti, kokie ministrai gali keistis atnaujintoje Vyriausybėje. „Manau, kad visi ministrai dirba tikrai neblogai. Bet lygiai taip pat galima pasakyti ir apie premjerus, ir apie ministrus, kad visi turi savo pliusų ir kai kurių galbūt trūkumų. Tuos dalykus aptarsime su Prezidente. Tikrai nemanau, kad būtų kokių nors didelių nesutarimų“, - teigė Premjeras.

Jis neatsakė, ar ministro portfelį išlaikys socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Dagys.

„Tikrai personalijų klausimus ir kitus panašius klausimus aptarsime su Prezidente, bet ne su mylima žiniasklaida“, - teigė A. Kubilius.

Dabartinį keturiolikos narių Ministrų Kabinetą sudaro: sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas, energetikos ministras Arvydas Sekmokas, socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys, krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas, ūkio ministras Dainius Kreivys, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius, švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, finansų ministrė Ingrida Šimonytė, teisingumo ministras Remigijus Šimašius, užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas, kultūros ministras Remigijus Vilkaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų