REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

10 tūkst. litų viršijančiai atlyginimo daliai siūloma taikyti 33 proc. gyventojų pajamų mokesčio tarifą.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pakeitimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys Julius Veselka.

REKLAMA

Parlamentaro manymu, tokio tarifo taikymas pajamoms, viršijančioms 10 tūkst. litų per mėnesį, iš esmės nepablogins dideles pajamas gaunančių žmonių socialinės padėties, bet kartu jis leis, J. Veselkos prognozėmis, papildyti biudžeto pajamas apie 50-60 mln. litų.

J. Veselkos manymu, tai būtų daugiau socialinio solidarumo mokestis, kada turtingieji ir santykinai, ir absoliučiai daugiau prisidėtų įveikiant krizę. Jis apgailestauja, kad šiuo metu krizės našta užkrauta ant mažas ir vidutines pajamas turinčių žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvą apėmusi ekonominė krizė, tačiau Vyriausybė nesugeba surasti kitų biudžeto papildymo lėšų, kaip tik mažindama atlyginimus valstybės tarnautojams ir valstybės valdymo aparatui bei didindama vartojimo mokestį. Taip Lietuva dirbtinai suskaldoma į neliečiamuosius ir kaltininkus be kaltės. Visa krizės našta užkraunama mažas ir vidutines pajamas gaunantiems žmonėms, o oligarchų ir turtuolių socialinis sluoksnis lieka išimtinai privilegijuotas“, - pastebi įstatymo pataisą inicijavęs politikas.

J. Veselka mano, kad „turtuoliai ir juos palaikantis politinis, ideologinis elitas priešinsis šio mokesčio įvedimui visomis galiomis“. „Elito godumas yra nepagydoma liga“,- konstatuoja politikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priėmus siūlomas pataisas, J. Veselkos nuomone, bus žengtas nedidelis žingsnis kuriant Lietuvoje socialinio solidarumo valstybę.

Pagal siūlomą projektą, „pajamų mokesčio 33 procentų tarifas taikomas pajamoms, susijusioms su darbo santykiais, arba jų esmę atitinkančiais santykiais, nuo mėnesinių pajamų, viršijančių 10 001 ir daugiau litų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų