REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kabinimo“ ypatumai keliaujant (I)

Vienišoms širdims kelionės teikia viltį ne tik patirti daug įspūdžių, bet ir surasti „tą vienintelį“. Tačiau įvairiose šalyse tai daroma skirtingai. Ko nederėtų pamiršti antrosios pusės žvalgantis Italijoje, Anglijoje ar JAV?

REKLAMA
REKLAMA

Kaip iš tikrųjų flirtuoja ...

Britai:

Manoma, jog britai – viena liberaliausiai sekso atžvilgiu nusiteikusių tautų. Bet tai tikrove tampa tik naktiniuose klubuose, kai jie ieško „lengvo grobio“.

REKLAMA

Kasdieniniame gyvenime britai vengia fizinio kontakto. Todėl vos užmezgus pokalbį nerekomenduojama vienokiu ar kitokiu būdu liesti pašnekovą. Jei visgi užsimiršote – būtinai atsiprašykite.

Tiems, kurie nusiteikę Didžiojoje Britanijoje susirasti pasimatymų partnerį, pirmiems teks nertis iš kailio. Dauguma mainų studentų iš ten grįžta gerokai praradę pasitikėjimą savimi, nes viešnagės metu niekas nesistengia jų „pakabinti“.

REKLAMA
REKLAMA

Prabėgus studijų metams, britams tampa ypač sunku sutikti tą vienintelį(-ę). Todėl jie nesirinktinai darbe pradeda kadrinti kolegas arba užsirašo į vakarinius prancūzų kalbos kursus: juk „Voulez vous couchex avec moi?“ skamba viltingai.

Italai:

Italai tiesiog gimę mylėti. Paradoksalu, jog katalikiškoje šalyje, kur santuokos institutas vis dar laikomas šventu – daugiausia svetimautojų. Neištikimybės burbulas sprogo šalyje pasirodžius mobiliesiems telefonams: pokalbių išklotinės įgalino pavydžius sutuoktinius susekti varžovus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Italų moterys žinomos kaip plepiausios pasaulyje (kasdien „ištarška“ maždaug 45 000 žodžių). Taip pat jos garsėja kaip puošeivos: italėms niekas nesutrukdys valandų valandas degintis ar šlifuoti kūno linijas iki matytų muilo operose. Merginantiems italę reikėtų nepamiršti, jog palyginus su italų vyrais, jos yra savarankiškesnė ir iš mamyčių išmoksta poroje užimti dominuojančią padėtį. Deja,  bėgant metams karštakošių iliuzijos blunka: neatsakingi italų vyrai padaro jas ciniškomis.

Italai laikomi nemažesniais puošeivomis: išvaizdai jie negaili nei laiko, nei pinigų. Juos myli visi išskyrus itales. Problema ta, kad galantiškieji italai nelinkę anksti atitrūkti nuo mamyčių sijonų. Dažnai 30-35 m. italas nori susirasti nuosavą būstą tam, kad galėtų garsiai žaisti stereo žaidimus, tačiau nesugeba savarankiškai iškepti kiaušinienės. Kaip bebūtų, tai netrukdo italams apiberti moterį komplimentais ir dėmėsiu.

REKLAMA

Olandai:

Egalitaristinė olandų visuomenė, kurioje žmogaus kilmė, religija ir lytis neatima iš jo vienodų galimybių siekti laimės, transformavo ir lyčių santykių taisykles. Flirtas, susitikinėjimas, meilė čia vyksta šiek tiek kitaip nei visoje Europoje.

Pavyzdžiui, visame pasaulyje tikimasi, jog vyras pirmasis imsis iniciatyvos ir pradės flirtuoti. Olandijoje to tikimasi iš moters, o vyras santykiuose užima pasyvią poziciją. Užsienietes tai dažniausiai erzina.

Modernioje šalyje kitaip žvelgiama ir į finansinius poros klausimus. Po romantiškos vakarienės restorane olandas tikrai nepuls primygtinai siūlyti apmokėti sąskaitą. Dauguma atvejų jis pasiūlys ją padalinti per pusę.

REKLAMA

Visas flirtas Olandijoje panašėja į PPO (Pasaulinės prekybos organizacijos) forumą. Po to, kai patvirtinamas abipusis potraukis, partneriai atskleidžia savo dienotvarkes, pradeda vesti derybas ir žaidžia atviromis kortomis. Pragmatika trykšta visur. Po audringo vakarėlio galite sulaukti ne tik klausimo „pas ką šį vakarą eisim?“, bet ir „ar turi dviratį ir pavėžėsi juo mane ant bagažinės?“.

Ispanai:

Paul Theroux (amerikiečių rašytojas – balsas.lt) pastebėjo, jog ispanų pornografija išsiskiria ištvirkimu, o bulių kovos gali būti laikomos substitutu orgazmui. Kraujas, garsūs šūkiai ir keistas bulių sėklidžių vartojimas byloja apie pagonišką ispanų praeitį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ispanės garsėja perdėtu rūpestingumu, kuris neilgai trukus pradeda erzinti. Todėl prieš kviečiant ispanę į pasimatymą verta pamąstyti, ar norėtumėte turėti merginą, kuri šaltą dieną vysis jus gatve mosikuodama šaliku. Ispanų vyrai savo ruožtu tikisi būti prižiūrimi ir aprengti. Visgi tradicionalistinės taisyklės negalioja tokiuose didmiesčiuose kaip Madridas ar Barselona, kur į susitikinėjimą žvelgiama daug moderniau.

Amerikiečiai:

Amerkiečiai mėgsta pažindintis baruose ir vakarėliuose. Skirtingos vietos suburia skirtingus asmenis pagal jų amžių ir statusą. Itin daug reikšmės amerikiečiai teikia išvaizdai: turite būti gerai apsirengęs, skaniai kvepėti ir naudoti plaukų priežiūros priemones, jei norite sužavėti amerikietį. Mezgant pažintis nemenka reikšmė tenka alkoholiui.

REKLAMA

Amerikietės santykiuose tikisi visiškos lygiavos, todėl ilgalaikėje perspektyvoje geriausiai jas supranta amerikiečiai. Amerikiečiai vyrai tuo tarpu nors ir liberalūs, nebus linkę palaikyti ilgalaikių santykių su mergina, kuri pasirašė „vienos nakties nuotykiui“. Todėl geriausia išlaikyti vidurio poziciją tarp dorovingumo ir liberalumo.

Bus daugiau.

Nesutinkate? Savo kailiu patyrėte įvairių tautų „kabinimo“ ypatumus? Diskutuokite apie tai komentaruose!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų