REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tour de France 2009“: lyderiai nesikeičia

Ketvirtadienį vykusiame 6-ajame prestižinių daugiadienių dviratininkų lenktynių „Tour de France 2009“ etape „Gerona - Barcelona“, kurio ilgis -181,5 km, o tipas – lygumų distancija, triumfavo norvegas Thoras Hushovdas („Cervélo“).

REKLAMA
REKLAMA

Th. Hushovdo parodytas laikas – 4 val. 21 min. 33 sek.. Jis tik akimirka aplenkė ispanus Oscarą Freire („Rabobank") ir Joaquiną Rojasą („Caisse d’Epargne“) bei dar dešimtis dviratininkų. Mat grupė finišavo kartu, nors ir ilgokai vijosi keturis bėglius.

REKLAMA

Ispanijoje „TDF“ etapai buvo surengti 10 kartų. Pirmąkart – 1949 m., paskutiniąkart – 2006 metais. Šįkart, maždaug 70 trasos kilometrų driekėsi garsiąja Costa Brava pakrante, palei Viduržemio jūrą. Dviratininkų šiandien laukė dvi 3 kategorijos ir trys 4 kategorijos įkalnės. Kaip bebūtų keista, šiandien kelyje į „saulėtąją“ Ispaniją buvo apniukę ir lietinga. Tai, be abejonės, nepagerino lenktynininkų rezultatų, o kai kuriems iš jų – net „pakišo koją“. Slidžiame kelio ruože griūčių neišvengė Carlosas Sastre'as („Cervélo“), Gonzalo Ramiresas („Agritubel“) ir jo komandos draugas Davidas Le Lay. Tyleris Farraras („Garmin-Slipstream"), Heinrichas Haussleris („Cervélo“),  Michaelas Rogersas („Columbia-HTC“), o vėliau ir Tomas Boonenas („Quick Step“) taip pat „išsivoliojo“.

REKLAMA
REKLAMA

Lyderiai išsaugo pozicijas

Lyderių pozicijų ši norvego pergalė nepajudino. Toliau tebepirmauja vienodą laiką turintys šveicaras Fabianas Cancellara („Saxo Bank“) ir amerikietis Lance'as Armstrongas („Astana“). Šiek tiek pakitimų įvyko lyderių dešimtuko gale. Kai kas iš jo iškrito, kai kas į jį įsiveržė. Likimo ironija, tačiau iš jo žemyn nusmuko vienas iš minėtų keturių bėglių, kuriems nepavyko išlaikyti pranašumo - britas Davidas Millaras („Garmin-Slipstream“), kuris dabar vos 20-oje pozicijoje. D. Millaras spurtavo labai anksti - apie 29 km. Dar likus 5 km, jis turėjo 37 sek. atotrūkį, tačiau jėgos išseko ir sportininkas pasidavė bendrajai, jį prisivijusiai, bangai - likus vos 2 km iki finišo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po šešių etapų stipriausi bendrosios įskaitos dalyviai rikiuojasi šitaip:

1. Fabianas Cancellara (SUI/SAXO) 19 val. 29 min. 22 sek.

2. Lance'as Armstrongas (USA/ASTANA) +00 sek.

3. Alberto Contadoras (ESP/ASTANA) +19 sek.

4. Andreasas Klodenas (GER/ASTANA) +23 sek.

5. Levi's Leipheimeris (USA/ASTANA) +31 sek.

6. Bradley's Wigginsas (GBR/GARMIN) +38 sek.

7. Tony's Martinas (GER/TEAM COLUMBIA) +52 sek.

8. Christianas Vande Velde (USA/GARMIN-SLIPSTREAM) +1min. 16 sek.

9. Gustavas Larssonas (SWE/SAXOBANK) +1min. 22 sek.

10. Maxime'as Monfortas (BEL/ TEAM COLUMBIA) +1 min 07 sek.

REKLAMA

Kitos įskaitos

Žali sprinto karaliaus marškinėliai vis dar priklauso britui, komandos „Columbia“ atstovui, Markui Cavendishui. Jo sąskaitoje 106 taškai, tačiau dabar jau tik vienu (vietoj prieš etapą turėtų 26-ių) daugiau, nei turi šios dienos didvyris Th. Hushovdas iš „Cervélo“. Trečioje vietoje esantis vokietis Geraldas Ciolekas iš „Milram” teturi 66.

Baltais marškinėliais 7 etape vėl pasipuoš Tony's Martinas („Columbia”), kurio laikas dabar yra 19 val. 30 min. – 14 sek., t.y. 39 sek. geresnis už antru jaunių įskaitoje reitinguojamo čeko Romano Kreuzigerio iš „Liquigas“.

REKLAMA

O štai aktyviausio dviratininko taškuotos aprangos neišsaugojo suomis Jussi Veikkanenas („Française des Jeux“), taip ir likęs su 9 taškais. Šiais marškinėliais dabar pasipuoš prancūzas Stéphane Augé iš „Cofidis”.

Komandinėje įskaitoje pirmauja „Astana“, 2 min. 33 sek. lenkianti „Saxo Bank“.

*

Lenktynės, kurias sudaro 21 etapas, baigsis liepos 26 dieną Paryžiuje.

Susiję straipsniai:

„Tour de France 2009“: F. Cancellara ir L. Armstrongas pirmauja toliau

„Tour de France 2009“ lyderių gretose – ir Lance'as Armstrongas

„Tour de France 2009“ Markas Cavendishas toliau skina pergales

Antrąjį „Tour de France 2009“ etapą laimėjo britas

Tour de France 2009 startą laimėjo šveicaras (papildyta)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų