REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Gaisrinių tyrimų centre įrengta europinio lygio laboratorija, tirsianti statybinių konstrukcijų atsparumą ugniai. Įrengti šią modernią krosnį kainavo 1,6 mln. Lt.

REKLAMA
REKLAMA

Lėšos buvo skirtos iš Vyriausybės investicinės programos. Planuojama, kad investicija atsipirks per 10 metų.

REKLAMA

Tai vienas moderniausių statybinių konstrukcijų gaisrinių bandymų centrų Europoje. Rugsėjo mėnesį šis centras turėtų būti notifikuotas pagal ES standartus ir jo išduotos pažymos bus pripažįstamos visoje Europoje. Iki šiol Lietuvoje statybinių konstrukcijų atsparumo ugniai rodiklis buvo nustatomas tik pagal gaminio specifikaciją.

Gaisrinių tyrimų centro paslaugomis galės naudotis ne tik statybinių medžiagų, bet ir jų konstrukcijų gamintojai, Valstybinė ne maisto produktų inspekcija - jei kiltų abejonių dėl vieno ar kito produkto kokybės, čia bus galima atlikti kontrolinius bandymus.

REKLAMA
REKLAMA

Per savaitę bus galima atlikti du tyrimus, vienos konstrukcijos tyrimas kainuos apie 10 tūkst. litų.

Ketvirtadienį centre lankęsi vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas, vidaus reikalų viceministras Stanislovas Liutkevičius, PAGD direktorius vidaus tarnybos generolas Remigijus Baniulis ir PAGD Gaisrinių tyrimų centro viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas leitenantas Arvydas Viršulis stebėjo dvivėrių įstiklintų durų atsparumo karščiui bandymus, aptarė centro plėtros, naujos bandymų, tyrimų ir kontrolės įrangos įsigijimo, bendradarbiavimo su priešgaisrinėmis gelbėjimo tarnybomis perspektyvas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų