REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos (ES) lėšų įsisavinimas vyksta vangiai, tačiau turėtų paspartėti, kai pradės normaliai veikti ekonomikos skatinimo planas. Tai ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime pareiškė Premjeras Andrius Kubilius. Jis tikino, kad ES lėšų įsisavinimą stabdo ir tai, kad atsakingos institucijos neparengia projektų.

REKLAMA
REKLAMA

"Teoriškai šiemet galėtume pasiimti 8 mlrd. litų ES lėšų, tačiau projektų pateikta tik maždaug už 2 mlrd. litų. Tokia yra situacija, tačiau Vyriausybės parengtas ekonomikos skatinimo planas ir yra skirtas panaudoti kuo daugiau pinigų ir tai padaryti kuo greičiau", - aiškino A. Kubilius.

REKLAMA

Kad ES lėšų panaudojimo skaičiai pradės gerėti rudeniop, kai pradės veikti Ūkio ministerijos verslo skatinimo priemonės, vylėsi ir finansų ministrė Ingrida Šimonytė. Anot jos, šiuo metu ES lėšos Lietuvoje yra vieninteliai nedeficitiniai pinigai, todėl efektyvus jų panaudojimas itin svarbus.

Ūkio ministras Dainius Kreivys žadėjo, kad metų pabaigoje rinką turėtų pasiekti pagrindinė pinigų masė - apie 5 mlrd. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų