REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekdama subalansuoti „Sodros” biudžetą, Vyriausybė pirmiausia peržiūrės „antrąsias” pensijas, kai asmuo šalia kitų socialinių išmokų dar gauna ir senatvės pensiją, valstybines pensijas, rentas, našlių pensijas, dirbančių pensininkų pensijas. Tai sutarta trečiadienį įvykusiame Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus ir Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai” valdybos susitikime.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Kubiliaus, jeigu išvardintomis priemonėmis nepavyktų pakankamai priartinti „Sodros” išmokų prie dabartinių pajamų, Vyriausybė siūlys peržiūrėti senatvės pensijų draudžiamųjų pajamų dalį tokiu būdu, kad visiškai nemažėtų mažiausios pensijos, o didesnės pensijos mažėtų diferencijuotai, vidutiniškai ne daugiau kaip 5 proc.

REKLAMA

Susitikime Pensininkų sąjungos vadovai įteikė Premjerui savo siūlymus dėl ilgalaikio Valstybinio socialinio draudimo biudžeto stabilumo. 20 siūlymų sąraše, be kita ko, siūloma pereiti prie pensijų už praėjusį mėnesį mokėjimo, atsisakyti pensijų išmokėjimo per paštą ir pensijų išnešiojimo į namus (išskyrus sergantiesiems ir neįgaliesiems), atidėti anksčiau neišmokėtos pensijos dalies grąžinimą, peržiūrėti našlių pensijų mokėjimo sistemą, patikrinti „nepateisinamai didelį neįgaliųjų pensininkų skaičiaus augimą”.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras Pirmininkas padėkojo už racionalius pasiūlymus, kuriuos Vyriausybė svarstys, ir pažymėjo, kad pensininkų sąjunga „Bočiai” galėtų būti atsakingo elgesio valstybei patekus į krizinę situaciją, pavyzdys.

Premjeras savo ruožtu supažindino „Bočių” vadovus su Vyriausybės rengiamu veiksmų planu, kuriuo siekiama sumažinti šių ir ateinančių poros metų valstybės biudžetų deficitus.

Pokalbio metu buvo sutarta, kad „gyvename unikalios krizės akivaizdoje, kai nėra neskausmingų sprendimų. Šiandien visi turime elgtis solidariai, nepamiršdami apsaugoti, padėti tiems, kurie yra pažeidžiamiausi„, - sakė Premjeras A. Kubilius.

„Bočių“ vadovų susitikimo su Ministru Pirmininku metu buvo sutarta toliau kartu ieškoti sprendimų, kurie užtikrintų "Sodros" biudžeto stabilumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų