REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje prasidėjo pirmoji tarptautinė šiuolaikinio meno mugė ARTVILNIUS'09. Tai – analogų Baltijos šalyse neturintis renginys. Galerijų mugė ARTVILNIUS’09 yra didžiausias programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ projektas.  

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinėje meno mugėje dalyvauja 100 meno galerijų iš 31 šalies – Europos, Azijos, Šiaurės ir Pietų Amerikos žemynų. Galerijos savo stenduose pristato apie pusę tūkstančio žymiausių šiuolaikinio meno atstovų iš viso pasaulio.   

REKLAMA

Į Lietuvą atvežta keli tūkstančiai šiuolaikinio meno darbų – tapybos, grafikos, skulptūros, instaliacijos, vaizdo meno kūrinių. Tokio didelio kiekio ir įvairios kilmės šiuolaikinio meno kūrybos vienoje vietoje Lietuvoje dar nebuvo sutelkta.  

„Mugė yra postūmis Lietuvoje formuotis pagal pasaulinius standartus veikiančiai meno rinkai. Svarbiausias mugės tikslas yra šiuolaikinio meno sklaida, tarptautinės meno rinkos plėtra, nutiesianti tiltą tarp Rytų ir Vakarų“, – tvirtino mugės idėjos autorė ir vadovė Diana Stomienė.  

REKLAMA
REKLAMA

Surengdama mugę ARTVILNIUS’09 Lietuva perima pasaulinę galerijų mugių tradiciją. Panašios mugės rengiamos Bazelyje („Art Bazel“), Londone („Frieze Art Fair“), Madride (ARCO, Madrid). Jos žinomos visame pasaulyje ir lankomos viso pasaulio meno gerbėjų ir kolekcininkų.    

„Siekis parodyti kuo platesnę ir reprezentatyvią tarptautinio šiuolaikinio meno galerijų panoramą išsipildė. Į kvietimą dalyvauti atsiliepė gausus būrys galerijų iš kelių kontinentų. Lietuvoje yra daug talentingų, originalių kūrėjų, platus galerijų tinklas. Trūksta tik savo meno rinkos. Todėl tikimės, jog pirmoji Vilniaus mugė bus pamėgta dalyvių, lankytojų, kolekcininkų, meno ekspertų“, – teigė ARTVILNIUS’09 meno vadovė prof. Raminta Jurėnaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinė mugė ARTVILNIUS’09 atidaryta Lietuvos parodų ir konferencijų centre „Litexpo“. Lankytojai laukiami liepos 9-12 d. Apsilankymas mugėje suteikia unikalią galimybę pamatyti ir įsigyti naujausius šiuolaikinio meno kūrinius iš viso pasaulio.  

Mugės metu vyks podiumo diskusijos apie lietuvišką ir tarptautinę meno rinką, paskaitos apie šiuolaikinį meną, meno kolekcionavimo tendencijas, veiks kūrybinės dirbtuvės suaugusiems ir vaikams, kiti edukaciniai renginiai.

„ARTVILNIUS‘09 yra pirmoji tokio masto mugė Lietuvoje. Rengdami ją, sukaupėme milžiniškos patirties, kurią iššvaistyti būtų didžiulis nuostolis Lietuvai. Mugė yra puiki reklama mūsų šaliai. Kviečiu visus jau dabar įsitraukti į kitų metų mugės rengimą, kad ji taptų tęstinė“,  – sakė D.Stomienė.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų