REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Eurostat“ paskelbus pirmojo šių metų ketvirčio oficialius ekonominius duomenis, paaiškėjo, kad bendrasis vidaus produktas per šį laikotarpį smuko net 24 iš 27 Europos Sąjungos valstybių. Išimtimis tapo tik Kipras, kurio ekonomika per pirmąjį ketvirtį lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu augo 1,5 proc., Lenkija (1,9 proc. augimas) ir Graikija (0,3 proc. augimas).

REKLAMA
REKLAMA

Visoje ES per pirmąjį šių metų ketvirtį ekonomika smuko 4,7 proc. lyginant su pirmuoju 2008 metų ketvirčiu ir 2,4 proc. lyginant su paskutiniuoju praėjusių metų ketvirčiu.

REKLAMA

Daugiausiai BVP smuko Latvijoje (18,1 proc.), Estijoje (15,1 proc.) ir Lietuvoje (11,8 proc.). Už šių valstybių rikiuojasi Slovėnija (9 proc.) ir Airija (8,4 proc.).

Nuosmukį patyrė ir didžiausios Europos ekonomikos. Vokietijoje BVP smuko 6,9 proc., Prancūzijoje – 3,2 proc., Italijoje – 6 proc., o Didžiojoje Britanijoje – 4,9 proc.

Be to, „Eurostat“ įvertino ir stambiausių ES ekonominių partnerių ekonomiką. Pranešama, kad Japonijos ekonomika per pirmąjį šių metų ketvirtį smuko 8,4 proc., o JAV – 2,5 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų