REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien buvo ištraukti Eurolygos 2009-2010 metų reguliaraus sezono varžybų burtai. Lietuvos čempionė Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa pateko į B grupę kartu su Pirėjo „Olympiacos“, Malagos „Unicaja“, Stambulo „Efes Pilsen“ ir Belgrado „Partizan“ komandomis bei atranką įveikusiu klubu.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniečių vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis teigė, jog kol kas sunku vertinti grupę, į kurią pateko sostinės klubas bei atskleidė potencialaus „Lietuvos ryto“ atakų organizatoriaus pavardę.

REKLAMA

- Kaip vertinate burtus?

- Kol kas niekaip. Visos komandos yra stiprios, turi patirties Eurolygoje. Varžovų šiame turnyre nepasirinksi.

- Kaip manote, kurios komandos bus pagrindinės konkurentės kovoje dėl patekimo į kitą etapą?

- Sunku kažką pasakyti, nes dar nežinome, kokius žaidėjus turės ekipos. Dar tik vyksta komplektavimo darbai. Kažką aiškiau galima bus pasakyti po kelių mėnesių. Taip, tie klubai turi didelius biudžetus, tačiau ne viską lemia pinigai ir garsios pavardės, ką mes praėjusiame sezone įrodėme Europos taurės turnyre.

REKLAMA
REKLAMA

- Ką galėtumėte pasakyti apie būsimus varžovus?

- „Olympiacos“ - kiekvieną sezoną taikosi į Eurolygos čempionų titulą, todėl čia daugiau nėra ką sakyti. „Partizan“ yra jauna ir ambicinga ekipa, kuri neturi ryškių žvaigždžių, bet vis iškopia į „Top 16“ varžybas. „Unicaja“ yra komanda iš stipriausios Europoje nacionalinės lygos. Ispanai visada Eurolygoje pasirodo sėkmingai. „Efes Pilsen“ taip pat pirmo ryškumo komanda Senajame žemyne. Turkai po nesėkmingo pasirodymo praėjusiame sezone sieks reabilituotis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kaip manote, kuri ekipa pateks į Jūsų grupę įveikusi atrankos barjerą?

- Labiausiai norėčiau „Ventspils“ (juokiasi). Greičiausiai tai bus Trevizo „Benetton“. Dar viena tikrai stipri komanda, nors ir iš atrankos etapo. Italai šiek tiek susimažino biudžetą, tačiau neslepia ambicingų planų grįžti į Europos klubų elitą.

- Kaip vyksta „Lietuvos ryto“ pagrindinio įžaidėjo paieškos?

- Vyksta derybos. Mes siekiame įsigyti Igorį Miloševičių iš „Olympiacos“. Jis Graikijos klube buvo trečias įžaidėjas, mažai rungtyniavo ir yra išsiilgęs krepšinio. Komandos vadovai vis dar derasi dėl serbo kontrakto perleidimo. Turime numatę ir atsarginį variantą – Bojaną Popovičių, kuris praėjusį sezoną praleido San Sebastiano „Bruesa GBC“ gretose.

Edgaras Pulkovskis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų