REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei Kauno miesto taryba neatsižvelgs į savivaldybės įmonės - bendrovės "Kauno energija" prašymą ir neatleis jos nuo nekilnojamojo turto mokesčio už tunelius (kolektorius), 50 proc. didės jų nuomos mokestis. Dėl to kolektorius išsinuomojusios vandens, elektros tiekimo, telefono bei televizijos paslaugas parduodančios bendrovės bus priverstos nuo rudens didinti savo paslaugų kainas.

REKLAMA
REKLAMA

"Kauno energijos" bendrovės generalinis direktorius Rimantas Bakas trečiadienį Eltai patvirtino, jog planai didinti kolektorių nuomos kainas taps realybe, jeigu bendrovei nepavyks išvengti nekilnojamojo turto mokesčio, kokio, beje, iki šiol nemokėjo kelerius metus tuos pačius kolektorius be jokio teisinio pagrindo valdžiusi privati "Kauno kelių" įmonė. Įstatymu nustatytas nekilnojamojo turto mokestis gali siekti iki 1 proc. turto vertės. Vertintojai kolektorius įkainojo daugiau nei 130 milijonų litų.

REKLAMA

ELTA primena, kad "Kauno energija" kolektorių savininke tapo miesto tarybos valdančiosios "Sėkmės koalicijos" valia. Labiausiai tam besipriešinusio opozicijos atstovo miesto taryboje liberalcentristo Kęstučio Mikėno pastangomis pernai kolektorių istorija rimtai susidomėjo ir Kauno prokurorai. Bet iki šių metų birželio jie dar nebuvo pateikę politikams nors pirminių savo atliekamo tyrimo išvadų, nes patys vargiai iš savivaldybės gauna visus reikalingus dokumentus šiai istorijai išnarplioti, kai dar neprivatizuotos "Kauno kelių" įmonės valdybos pirmininku buvo dabartinis žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius. Būtent tada "Kauno keliai" gavo nemažų pajamų kasmet nešantį turtą - tunelius. Jie įmonei liko eksploatuoti ir ją privatizavus. Tik šiemet pavasarį tą turtą Kauno miesto savivaldybė iš "Kauno kelių" atsiėmė.

REKLAMA
REKLAMA

"Jau per tarybos posėdį sakiau, kad turėdami išlaikyti nesąmoningai brangiai įvertintą turtą - kolektorius, prie kurių kažkodėl "prirašytos" ir brangios boilerinės, energetikai bus priversti didinti savo paslaugų kainas. Todėl ir gyventojai nebus apsaugoti nuo naujo paslaugų brangimo", - sakė jis Eltai.

K. Mikėno teigimu, tunelių perdavimas "Kauno energijai" yra eilinė konservatorių apgavystė. "Siūliau kurti mažą įmonėlę kolektoriams prižiūrėti. Tai daug nekainuotų, ir firmelės administravimas nebrangus, todėl dalį pajamų ji tikrai perduotų savivaldybei - kolektorių savininkei. Bet oponuojančių balsų konservatoriai negirdėjo. Dabar aišku, kad gyventojų bėdos valdantiesiems mažiausiai rūpi", - iš Eltos sužinojęs apie galimą teikiamų paslaugų gyventojams kainų kilimą pabrangus kolektorių nuomai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Kauno energijos" vadovo R. Bako teigimu, vien ši bendrovė kas mėnesį "Kauno keliams" mokėjo apie 30 tūkst. Lt nuomos už požeminių tunelių naudojimą.

Sutartis su "Kauno energija" dėl tunelių nuomos turėtų pasirašyti 11 mieste veikiančių bendrovių. Tačiau pastarosios delsia ir žada eiti į derybas su energetikais, kad nebūtų priverstos dėl padidėsiančios kolektorių nuomos branginti savo paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų