REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Porą savaičių Vilniaus mokytojų namų kiemelio Vasaros terasoje vykstantis Tūkstantmečio tautiečių susitikimo „Meeting Point“ projektas persirito į antrąją pusę. Šią savaitę sulauksime „Rebelheart“, „In Culto“ ir Stasio Povilaičio pasirodymų.

REKLAMA
REKLAMA

„Meeting Point“ sukvietė išsibarsčiusius lietuvaičius pabūti kartu vienuolikoje koncertų. Vyko išeivių, lietuviško alaus, Australijos, Amerikos dienos ir, be abejo, pasaulio lietuvių cepelinų valgymo čempionatas. Jį laimėjo Jurgis iš Brazilijos, per 3 min. 20 sek. sukirtęs 8 cepelinus.

REKLAMA

Projekte mielai sutikęs dalyvauti grupės „Rebelheart“ lyderis Darius Mickus sakė: „Ne kiekvienai žmonių kartai pavyksta sulaukti tūkstantmečio, todėl kilti į sceną man garbės reikalas. Ir taip mažai mūsų, lietuvių, yra, todėl visi turime laikytis išvien. Aš suprantu, nelengva dabar žmonėms gyventi, tačiau kviečiu visus nenustoti visur ir visada aukštinti Lietuvos vardo. Jau visiems savo draugams pranešiau, kad būtinai atvyktų į šį unikalų projektą ne tik pasiklausyti geriausių tūkstantmečio dainų, bet ir susikibus už rankų palinkėti vieni kitiems stiprybės, vienybės. Juk mes, lietuviai, niekada nepasiduodame!“

Darius pažadėjo per koncertą atlikti ne vieną grupės šlagerį. „Juk būtų kiauliška neatlikti tokių kūrinių kaip „Juodas lietus“ ar „Kelias pas tave“. Atėjęs į koncertą taip pat tokiu atveju supykčiau. Šįkart jaučiu, kad publikos nuotaika bus pakili ir smagiai pasibūsime“, - vylėsi rokeris.

REKLAMA
REKLAMA

„In Culto“ narys Jurgis Didžiulis gimė ir augo Kolumbijoje išeivių iš Lietuvos šeimoje. „Mano seneliai buvo labai aktyvūs, kartu dalyvavome Dainų šventėje, tos emocijos širdyje išlikusios iki pat šių dienų. Tūkstantmečio tautiečių susitikimas - labai svarbus kultūros reiškinys. Tokie renginiai vienija lietuvių tautą, tai viena pagrindinių mūsų kultūros paveldo dalių“, - sakė Jurgis. Penktadienį koncertuosiantys „In Culto“ vyrukai pažadėjo atlikti 6-7 naujus kūrinius, tačiau didžiąją koncerto dalį sudarys per ankstesnius koncertus jau girdėtos melodijos. „Paprastai tam tikroms datoms aš neteikiu ypatingos reikšmės, tačiau žinau, kad yra žmonių, kuriems jos labai svarbios. Man įvykis reikšmingas, tai ypač reikalinga per krizę, kad keltų žmonių optimizmą. Be to, pats renginys yra labai svarbus Lietuvos išeiviams. Jie, čia apsilankę, turės ką prisiminti, o ir specialią kompaktinę plokštelę galės parsivežti. Muzikantams tai puiki galimybė plėsti savo gerbėjų būrį visame pasaulyje, nes daug kur negali nuvažiuoti koncertuoti“, - aiškino J.Didžiulis, penktadienį pasirodysiantis Lotynų Amerikai skirtoje dienoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę ne tik „Meeting Point“, bet ir Tūkstantmečio dainų šventės „Amžių sutartinė“ atidaryme dalyvavo grupė „G&G Sindikatas“. „Mums visada labai smagu koncertuoti savo mieste - Vilniuje. O tokia proga - ypač didelė garbė, kurią visada noriai prisiminsime. Visą savaitę buvo justi pakili šventinė nuotaika. Mes nevadiname savęs patriotais, nes žygiais ir darbais turi rodyti, kas tau yra svarbu, o ne žodžiais“, - įsitikinęs grupės narys Svaras. Nors kolektyvas koncertavo išeiviams, muzikantas patikino, kad tiek pats, tiek kiti grupės nariai kol kas neturi planų ilgam laikui išvykti iš Lietuvos. Vyrai gyvenime sutiko nemažai žmonių, kurie net ir emigravę nepamiršta Lietuvos, mini ją geru žodžiu ir ilgisi: „Juk emigravimo priežastis nebūtinai būna pati valstybė. Labai daug aplinkybių lemia tokį pasirinkimą.“ Ne veltui „Meeting Point“ - puikus būdas sukviesti visus, išsiilgusius gimtinės.

Diana Mieliauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų