REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė atšaukė savo nutarimą, kuriuo biudžetininkams nuo 128 iki 115 litų sumažinta bazinė mėnesinė alga. Sulaukusios tokio sprendimo profsąjungos teigia dėl bado akcijos prie Seimo nutraukimo nuspręsiančios penktadienį popiet.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai žurnalistams po neeilinio Vyriausybės posėdžio pranešė Lietuvos vidaus reikalų sistemos respublikinės profesinės sąjungos pirmininkė Loreta Soščekienė. Jos teigimu, penktadienį Vyriausybės priimtas sprendimas nuo 475 litų iki 450 litų mažinti bazinį dydį, nuo kurio priklauso biudžetininkų darbo užmokestis, profsąjungų nelabai tenkina, bet tikimasi, "kad tikrai ne viskas prarasta, ir vyks darbas Seime".

REKLAMA

"Kalbant apie mūsų bado akciją, galiu pasakyti tik tiek, kad grįžus informuosime savo kolegas, bus priimtas kolegialus sprendimas, ar ji bus nutraukta ar tęsiama. Tai žinosime turbūt po pietų", - sakė L. Soščekienė.

Apie 10 profesinių sąjungų narių ketvirtadienio vidurdienį pradėjo bado akciją prie Seimo, siekdami atkreipti dėmesį į tai, kad biudžeto problemos nebūtų sprendžiamos darbo užmokesčio ir pensijų mažinimo sąskaita, primena ELTA.

REKLAMA
REKLAMA

Akcijos iniciatorius LPSK pirmininkas Artūras Černiauskas sakė, kad bent jau iki penktadienio tikrai bus badaujama.

"Bado akcija bus sustabdyta tuomet, jeigu mes priimsime galutinius sprendimus kartu su Vyriausybe ir susipažinę su tuo, ką ji teiks Seimui. Galutinis sprendimas dėl bado akcijos sustabdymo bus priimtas rytoj", - ketvirtadienį teigė L. Soščekienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų