REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansų viceministrė Ingrida Šimonytė oficialiai tapo finansų ministre. Prezidentas Valdas Adamkus jau pasirašė dekretą dėl I. Šimonytės skyrimo finansų ministre.

REKLAMA
REKLAMA

I. Šimonytė po susitikimo su Prezidentu sakė, kad pirmoji užduotis, įveikiant finansų krizę, toliau lieka užtikrinti valstybės finansinį stabilumą ir pasiekti narystės euro zonoje, o namų darbais - dabartinio ekonomikos gaivinimo plano įgyvendinimas, naudojant Europos Sąjungos lėšas.

REKLAMA

Šalies ūkio atsigavimo, I. Šimonytės prognozėmis, galima tikėtis 2011 metais, o šiemet Lietuvos fiskalinis deficitas gali siekti 7-8 proc. Tad Vyriausybės, anot jos, ir šiemet, ir kitąmet laukia nauji iššūkiai, kaip suvaldyti finansus ir neužauginti skolos.

" Viešieji finansai dabar yra stabilūs ta prasme, kad Vyriausybė gali vykdyti savo prisiimtus įsipareigojimus, tačiau šiemet ir kitąmet laukia iššūkiai", - teigė ji.

REKLAMA
REKLAMA

I. Šimonytė sakė, kad taisytinų dalykų dabartiniuose Vyriausybės veiksmuose gali būti dėl teisinio finansų sistemos reguliavimo, tačiau strateginė užduotis išsaugoti šalies finansinį stabilumą nesikeis.

Į klausimą, ar bus mažinamos pensijos, ji atsakė, kad dėl to bus tariamasi su visuomene ir tik po to priimami sprendimai, tad kol kas atsakymo į tai nėra, tačiau gali būti keičiama valstybės pensijų ir signatarų rentų mokėjimo tvarka, kad tuo pačiu metu asmuo negautų dviejų pensijų.

Dėl akcizų dyzelinui sumažinimo, I. Šimonytės teigimu, Finansų ministerija rengia skaičiavimus ir išvadas pateiks kitą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų