REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar Londono priemiestyje Vimbldone buvo sužaisti seniausio ir prestižiškiausio viso pasaulio teniso turnyro, kurio prizų fondą sudaro net 14,75 mln. eurų, moterų varžybų pusfinalio susitikimai. Juose triumfavo seserys iš JAV Serena ir Venus Williams, įveikusios Rusijos tenisininkes  – atitinkamai Jeleną Dementjevą ir Dinarą Safiną.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmajame dienos mače tvyrant 34 laipsnių karščiui 27-erių metų amerikietė Serena Williams (WTA 2) po rekordiškai ilgai trukusios (2 val. 49 min.) ir visų trijų setų pareikalavusios kovos 6:7 (4:7), 7:5, 8:6 privertė pasiduoti savo bendraamžę iš Rusijos Jeleną Dementjevą (WTA 4).

REKLAMA

Tuo tarpu kitoje dvikovoje, kuri truko vos 51 min., intrigos nebuvo. Penkiskart Vimbldono čempionė 29-erių  metų Venus Williams (WTA 3) 6:1, 6:0 it buldozeriu pervažiavo 23-ejų metų pirmąją planetos raketę Dinarą Safiną.

Tokiu būdu seserys iš JAV Serena ir Venus Williams šeštadienį ketvirtą kartą per visą turnyro istoriją ir antrus metus iš eilės susitiks Vimbldono finale, kur ir išsiaiškins ne tik, kuri iš jų šiemet yra stipresnė, bet ir iškovos įspūdingą piniginį prizą – 1 mln. eurų. Iki šiol čia labiau sekėsi Serenai, kuri per „seserų finalą“ yra iškovojusi dvi pergales ir patyrusi vieną nesėkmę.

Priminsime, kad šiandien bus sužaisti ir vyrų vienetų varžybų pusfinalio susitikimai: 15 val. raketes surems šveicaras Rogeris Federeris (ATP 2) ir vokietis Tommy Haasas (ATP 34), o 16 val. 30 min. į kovą stos škotas Andy‘s Murray‘us (ATP 3) ir amerikietis Andy‘s Roddickas (ATP 6).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų