REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaruoju metu, kai verda diskusijos dėl biudžeto reikalų, reikalinga finansų ministrė su visais įgaliojimais. Dėl to negalima jos paskyrimo atidėti, kol prisieks išrinktoji Prezidentė, teigia Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

"Šiuo metu vyksta ypač svarbūs svarstymai Seime, Vyriausybėje, su socialiniais partneriais dėl biudžetinių, finansinių reikalų. Mano įsitikinimu, būtų žymiai geriau, jeigu šitose diskusijose dalyvautų visiškai įgaliota finansų ministrė. Todėl manau, kad Prezidentas Valdas Adamkus ilgai neatidėliodamas patvirtins jos (Ingridos Šimonytės - ELTA) kandidatūrą", - teigė Premjeras A. Kubilius.

REKLAMA

Premjeras sakė I. Šimonytės kandidatūrą aptaręs ir su išrinktąja valstybės vadove Dalia Grybauskaite. "Išrinktoji Prezidentė ją gerai pažįsta, ir džiaugiuosi, kad šiuo klausimu sutariame", - sakė A. Kubilius.

Dabartinės finansų viceministrės I. Šimonytės kandidatūrą finansų ministrės pareigoms A. Kubilius Prezidentui pateikė trečiadienį. V. Adamkus su kandidate ketina susitikti penktadienį.

I. Šimonytė pakeis į Briuselį išvykusį Algirdą Šemetą. Jis tapo D. Grybauskaitės įpėdiniu Europos Komisijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų