REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo rūmuose tęsia darbą ESBO PA sesija. Ketvirtadienį iki pietų posėdžiaus trys komitetai - Bendrasis ekonomikos, mokslo, technologijų ir aplinkos, Bendrasis demokratijos, žmogaus teisių ir humanitarinių klausimų ir Bendrasis politikos ir saugumo komitetai.

REKLAMA
REKLAMA

Komitetai ketina aptarti rezoliucijas ir išsirinkti naują savo vadovybę.

Po pietų prasidės ESBO PA plenarinė sesija.

Vakare ESBO PA sesijos delegatai dalyvaus Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus surengtame priėmime.

REKLAMA

Nuo 22 val. jie ketina dalyvauti Lietuvos tūkstantmečio dainų šventės renginyje - Ansamblių vakare "Metai"

Trečiadienį ESBO Parlamentinės Asamblėjos Bendrasis demokratijos, žmogaus teisių ir humanitarinių klausimų komitetas priėmė slovėno Roberto Batelio (Roberto Battelli) ir Seimo delegacijos ESBO PA vadovės Vilijos Aleknaitės-Abramikienės parengtą bendrą rezoliuciją dėl padalytosios Europos suvienijimo.

Kompromisinėje rezoliucijoje smerkiami abu XX amžiaus totalitariniai režimai - nacių ir sovietų, šalys raginamos atverti savo istorinius ir politinius archyvus, kovoti prieš ksenofobiją, agresyvų nacionalizmą.

REKLAMA
REKLAMA

Dokumente pabrėžiamas ESBO narių įsipareigojimas aiškiai ir vienareikšmiškai pasmerkti totalitarizmą, atkreipiamas dėmesys į besitęsiančias antisemitizmo apraiškas ESBO narėse.

Jame taip pat reiškiamas susirūpinimas dėl totalitarinių režimų šlovinimo, taip pat viešų demonstracijų, kuriose palankiai vertinama nacistinė ar stalinistinė praeitis, galimą įvairių ekstremistinių judėjimų ir grupių, tarp jų - neonacių ir skustagalvių, stiprėjimą ir plitimą.

Rezoliucijoje šalys kviečiamos skirti daugiau dėmesio žmogaus teisėms ir pilietinėms laisvėms, netgi sudėtingu teroristinių grėsmių, ekonominės krizės, ekologinių nelaimių ir masinės migracijos laikotarpiu.

Galutinis balsavimas dėl šios ir kitų rezoliucijų planuojamas penktadienį, liepos 3 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų