REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusija siūlo JAV atnaujinti santykius

Baltarusija yra pasirengusi pilnai atkurti diplomatinius santykius su JAV, jei tik Vašingtonas panaikins Minskui pritaikytas sankcijas. Apie tai Baltarusijos sostinėje viešinčiai JAV Kongreso delegacijai pareiškė pats Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka.

REKLAMA
REKLAMA

Vašingtonas 2007 metais įvedė sankcijas naftos produktų kompanijai „Belneftchim“ ir įšaldė šios firmos dukterinės bendrovės, veikiančios JAV, sąskaitas. Be to, dar 2006 metais buvo įšaldytos ir paties A. Lukašenkos bei kitų aukštų Baltarusijos režimo pareigūnų sąskaitos bei jiems įvesti kelionių apribojimai. JAV sankcijas motyvavo tuo, kad Baltarusija nepaiso žmogaus teisių.

REKLAMA

Minskas į JAV sankcijas atsakė iš šalies išsiųsdamas JAV ambasadorių ir pareikalaudamas, kad Vašingtonas sumažintų savo ambasados darbuotojų skaičių.

„Atėjo laikas pasitraukti nuo senų schemų ir stereotipų bei pažvelgti į mūsų santykius naujai“ - kalbėjo A. Lukašenka.

A. Lukašenka, kuris kadaise buvo vadinamas paskutiniuoju Europos diktatoriumi, viliasi, kad po JAV Kongreso atstovų vizito Baltarusijos ir JAV santykiuose bus atverstas naujas puslapis. Pastaruoju metu A. Lukašenka stengiasi gerinti santykius su Vakarais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų