REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per liepos 1-ąją prasidedančią Dainų šventę įprastai dirbančias pajėgas sustiprins 900 policijos ir 170 Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų. Daugiausiai dėmesio bus skirta šventės renginių, koncertų ir jų repeticijų, atvykusių šventės dalyvių apsistojimo vietoms, nusikalstamų veikų ir kitų teisės pažeidimų prevencijai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Kęstučio Lančinsko, ypač daug policijos pajėgų, besirūpinančių ir šventės dalyviais, ir gyventojais bei ir jų turtu, viešąja tvarka ir eismo saugumu, į gatves išeis antroje dienos pusėje.

REKLAMA

Į Dainų šventę laukiama atvykstant 40 tūkst. dalyvių ir apie 150 tūkst. miesto svečių.

Nuo šiol sostinės policijos darbas per masinius renginius turėtų būti ir gerokai spartesnis ir kokybiškesnis. Pirmą kartą masinių renginių prieigose dabar stovės ir specialiai įrengta Mobiliojo operatyvaus valdymo padalinio (MOVP) transporto priemonė - mobili darbo vieta. Ji antradienį pristatyta Vilniaus apskrities Vyriausiajame policijos komisariate (VPK) surengtoje spaudos konferencijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apskrities VPK operatyvaus valdymo padaliniui priklausančiuose dviejuose mikroautobusuose įrengta laikino pažeidėjų sulaikymo patalpa, kompiuterizuota darbo vieta susisiekti su duomenų bazėmis ir kitomis skaitmeninėmis sistemomis, fotografavimo, daktiloskopavimo įranga. MOVP transporto priemonė gali būti aprūpinama ir kita įranga, reikalinga tarnybos užduotims vykdyti. Esant reikalui MOVP galima bus skubiai perdislokuoti.

Automobiliuose tiek nuo pažeidėjų nukentėjusiems asmenims, tiek patiems pažeidėjams bus galima suteikti neatidėliotiną pagalbą, užtikrinti pristatytų į MOVP asmenų teises ir teisėtus interesus, jų apsaugą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar viena naujovė - tokioje mobilioje darbo vietoje bus galima priimti ir registruoti pareiškimus apie teisės pažeidimus.

Pasak VPK viršininko pavaduotojo Raimundo Dervinsko, susiklosčius tam tikroms aplinkybėms specialiai įrengtas automobilis gali virsti ir renginio štabu - koordinuoti policijos pajėgų, dirbančių masiniame renginyje, veiksmus, priimti sprendimus dėl policijos pajėgų panaudojimo, kontroliuoti renginyje dirbančias pajėgas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų