REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien, birželio 30 d., nuo ryto sostinės gatvėse vaikščios simbolinė giltinė, kuri ragins vilniečius ir miesto svečius atkreipti dėmesį į cholesterolio problemą Lietuvoje bei kvies nemokamai išsitirti jo kiekį kraujyje. Giltinė žmones skatins prisidėti prie visuomeninės sveikatingumo akcijos „Nežudyk savęs – mažink cholesterolį“, kuri vyks nuo 12 val. V. Kudirkos aikštėje prie Vyriausybės ir nuo 17 val. prie prekybos ir pramogų centro „Akropolis“, teigiama akcijos organizatorių pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA

„Širdies ir kraujagyslių ligos mūsų šalyje pasiekė kritinį lygį – kas antras žmogus Lietuvoje miršta būtent nuo jų. Viena iš pagrindinių ligų priežasčių – aukštas cholesterolio kiekis kraujyje. Labai dažnai žmonės mano, kad ši problema gali paliesti visus, bet ne juos, tačiau statistika kalba pati už save. Todėl vienu iš akcijos simbolių pasirinkome giltinę, kuri iš vienos pusės šiek tiek šiurpina, iš kitos – padeda atkreipti dėmesį į itin svarbias sveikatos problemas“, – sako vienas iš akcijos organizatorių, Lietuvos širdies asociacijos prezidentas Pranas Šerpytis.

REKLAMA

Akcijos „Nežudyk savęs – mažink cholesterolį“ metu visi norintys ne tik galės nemokamai išsitirti savo cholesterolio kiekį kraujyje, bet ir pasikonsultuoti su profesionaliais gydytojais bei medicinos personalu. Jie vilniečiams ir miesto svečiams pasakos apie cholesterolio grėsmę, širdies ir kraujagyslių ligas bei dalins patarimus, kaip jų išvengti ir sveikai gyventi.

Pasak P. Šerpyčio, Lietuvos širdies asociacija nuolat rengia panašias visuotines sveikatingumo akcijas, nes praktika rodo, kad šalies žmonės aktyviai jose dalyvauja bei domisi sveikatos problemomis, ką paprastai užmiršta padaryti kasdien.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau keleri metai Lietuvos širdies ir kraujagyslių ligų statistika nesikeičia į gerąją pusę, o tik blogėja, tačiau daugelis lietuvių vis dar neskiria pakankamai dėmesio cholesteroliui ir nelaiko to rimta problema. Šia iniciatyva siekiame atkreipti visuomenės dėmesį į cholesterolį ir į efektyviausius būdus jį mažinti. Tikimės, kad šis renginys taps gražia tradicija ir kiekvienais metais sulauks vis didesnio visuomenės dėmesio“, – sako Saulius Šabūnas, farmacijos bendrovės „AstraZeneca Lietuva“ generalinis direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasaulyje kasmet nuo širdies ir kraujagyslių ligų miršta daugiau kaip 18 mln. žmonių. Lietuvoje vidutiniškai kasmet širdies ir kraujagyslių sukeliamos ligos pasiglemžia apie 24 tūkst. gyvybių, iš kurių beveik 50 proc. vyrų ir 64 proc. moterų. Tarp Europos Sąjungos valstybių pagal sergamumą širdies ir kraujagyslių ligomis Lietuva yra priskiriama prie padidintos rizikos šalių.

Visuotinės sveikatingumo akcijos „Nežudyk savęs – mažink cholesterolį“ iniciatoriai yra Lietuvos širdies asociacija bei farmacijos bendrovė „AstraZeneca Lietuva“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų