REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, grįždamas iš vizito Klaipėdoje, apsilankė Pagėgių rinktinės Bardinų užkardoje, praneša VRM ryšių su visuomene skyrius.

REKLAMA
REKLAMA

Iš oro apžiūrėjęs Lietuvos-Rusijos (Kaliningrado srities) pasienio ruožą, ministras pagyrė jame sumontuotą elektroninę sienos apsaugos sistemą.

REKLAMA

„Kova su kontrabanda kainuoja brangiai, – teigė ministras. – Tačiau investicijos pasiteisino. Šiandien galime drąsiai teigti, kad anksčiau buvęs vienas populiariausių kelių, kuriuo Lietuvą pasiekdavo kontrabandinės cigaretės, dabar pasieniečiams beveik nekelia rūpesčių“.

Bardinų užkardos kontroliuojamame 27 kilometrų ilgio ruože ši elektroninė sienos apsaugos sistema įdiegta iš PHARE lėšų.

Buvo pastatyti 10 stebėjimo bokštelių, kiekviename įrengta po dieninio vaizdo kamerą ir termovizorių. Iš jų transliuojamus vaizdus ištisą parą aštuoniuose monitoriuose stebi du pareigūnai. Visa sistema kainavo 5,8 mln. litų.

Deja, pareigūnų teigimu, įranga kasmet vis labiau nusidėvi, ir dabar jos metinis aptarnavimas – profilaktika, kosmetinis remontas – jau kainuoja apie 134 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų