REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus pirmadienį atsisveikino su kadencijas baigiančiais Rumunijos ir Austrijos ambasadoriais Džordžu Tokajumi (Gheorghe Tokay) ir Andreja Vike (Andrea Wicke).

REKLAMA
REKLAMA

Atsisveikindamas su Rumunijos ambasadoriumi, valstybės vadovas domėjosi Rumunijos ekonomine ir finansine padėtimi. Valstybės vadovo įsitikinimu, Lietuvai ir Rumunijai kyla vienodos grėsmės, todėl ir sprendimų reikėtų ieškoti kartu.

REKLAMA

Ambasadoriaus G. Tokajaus teigimu, jo kadencijos metu Lietuva labai pasikeitė ir sutvirtėjo. Ambasadoriaus įsitikinimu, vien tai, kiek per šiuos metus Lietuvoje lankėsi karališkųjų dinastijų atstovų rodo, kokį pripažinimą Lietuva yra įgijusi.

Prezidentas padėkojo Austrijos ambasadorei už asmeninį indėlį stiprinant Lietuvos ir Austrijos santykius.

Prisiminęs šių metų pavasarį įvykusį Austrijos prezidento Hainco Fišerio (Heinz Fischer) vizitą Vilniuje, Prezidentas sakė tikįs, kad gausi Austrijos vadovą lydėjusi verslininkų delegacija prisidės prie dvišalių ekonominių ryšių plėtros.

Prezidentas V. Adamkus su ambasadore palankiai vertino valstybių ryšius kultūros ir meno srityse skatinant Europos kultūros sostinių - Vilniaus ir Linco bendradarbiavimą. Valstybės vadovas išreiškė viltį, kad ši bendra Europos kultūros sostinių tradicija šiemet nesibaigs, o Lietuvos ir Austrijos miestų bendradarbiavimas išliks ir plėsis ateityje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų