REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„A lygos“ lyderių mače „Ekranas“ ir „Sūduva“ pelnė po 2 įvarčius

Centrinės 13-ojo turo rungtynės vyko Panevėžio „Aukštaitijos“ stadione, kur susitiko čempionato lyderiai – Panevėžio „Ekranas“ ir Marijampolės „Sūduva“. Po įtemptos kovos rungtynės baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis 2:2 (2:0).

Centrinės 13-ojo turo rungtynės vyko Panevėžio „Aukštaitijos“ stadione, kur susitiko čempionato lyderiai – Panevėžio „Ekranas“ ir Marijampolės „Sūduva“. Po įtemptos kovos rungtynės baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis 2:2 (2:0).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmojo kėlinio viduryje „Ekranas“ perėmė iniciatyvą ir netruko jos paversti įvarčiu: po trijų iš eilės kampinių prie „Sūduvos“ vartų 25-ąją rungtynių minutę E. Varnas galva išvedė šeimininkus į priekį – 1:0. Po dar 7 minučių į „Sūduvos“ vartus krito ir antrasis įvartis. Jį po baudos smūgio taip pat galva įmušė gynėjas D. Gleveckas – 2:0.

REKLAMA

Antrasis kėlinys prasidėjo „Ekrano“ puolėjo E. Varno reidu į „Sūduvos“ baudos aikštelę ir smūgiu į vartus. Nuo įvarčio suvalkiečius išgelbėjo tik pirštų galais kamuolį į užribį nukreipęs vartinininkas S. Klevinskas. Ir toliau diktavę sąlygas rezultatą padidinti šeimininkai galėjo 57 rungtynių minutę, kuomet vienas prieš vartininką išbėgo „Ekrano“ legionierius S. Ademolu. Deja, kanadiečio „šūvis“ skriejo tiesiai į oponentų vartininką S. Klevinską.

REKLAMA
REKLAMA

60-ąją rungtynių minutę kiek atsipalaidavusius vis dar Lietuvos čempionus nubaudė pernai komandos draugu buvęs A. Skroblas. Įsibėgėjęs ir niekieno netrukdomas „Sūduvos“ gynėjas stipriu ir tiksliu smūgiu iš 18 metrų nuginklavo „Ekrano“ vartininką – 2:1.

Iškart po šio epizodo prasidėjo rungtynių įdomybės: 62 minutę A. Skroblas itin šiurkščiai smūgiu per kojas sustabdė įsibėgėjusį „Ekrano“ puolėją S. Ademolu. Teisėjas suvalkiečių gynėją nubaudė geltona kortele; 67 minutę „Sūduvos“ vartininkas S. Klevinskas 7-9 metrai nuo savo vartų linijos rankomis sugavo saviškio perdavimą, tačiau teisėjo švilpukas tylėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

68 minutę vienu metu traumas gavo du „Sūduvos“ žaidėjai – R. Radavičius ir M. Samusiovas, o svečių komandos strategui G. Jarmalavičiui buvo likęs tik vienas keitimas. Tad vietoje minėtų dviejų futbolininkų į aikštę išbėgo vienas P. Krasnovskis. Įdomusis rungtynių etapas tęsėsi ir 76 minutę, kuomet „Ekrano“ baudos aikštelėje po kovos dėl „aukšto kamuolio“ įtartinai nugriuvo P. Lukšys. Teisėjas užfiksavo 11 metrų baudinį, jį tiksliu smūgiu realizavo pats P. Lukšys – 2:2.

79 rungtynių minutę antra geltona kortele rungtynėse buvo nubaustas ir iš aikštės pašalintas sūduvietis P. Lukšys. Likusias 15 minučių „Ekranas“, žaisdamas vos prieš 9 varžovus, tiesiog užgulė svečių vartus, tačiau atakuojant pritrūko šalto proto, aštrumo ir tikslumo. Rungtynės, triumfuojant Marijampolės futbolininkams, baigėsi lygiosiomis 2:2.

REKLAMA

Po šių lygiųjų ir Vilniaus „Vėtros“ pergalės prieš Pakruojo „Kruoją“, Panevėžio „Ekranas“ (28 tšk.) smuktelėjo į trečiąją „A lygos“ turnyrinės lentelės vietą. Į antrąją poziciją pakilo „Vėtra“ (28 tšk.), o pirmoje vietoje „A lygoje“ vis dar nenugalėta Marijampolės „Sūduva“ – jos sąskaitoje 29 taškai.

Visų „A lygos“ 13-ojo turo rungtynių rezultatai:

Pakruojo „Kruoja“ – Vilniaus „Vėtra“ 0:3 (0:0)

Kauno „LKKA Teledema“ – Šiaulių „Šiauliai“ 0:2 (0:1)

Gargždų „Banga“ – Tauragės „Tauras“ 1:1 (0:0)

Panevėžio „Ekranas“ – Marijampolės „Sūduva“ 2:2 (2:0).

„A lygos“ turnyrinė lentelė po 13-os turų (vieta, komanda, rungtynės, taškai):


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų