REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių dienų Lietuva ir ateities Lietuva neturi teisės sustoti, aktualios problemos, ypač visuomeninis ir kultūrinis gyvenimas, reikalauja naujo požiūrio į jas, teigė šalies vadovas metinėje „Santaros-Šviesos“ konferencijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas Valdas Adamkus šeštadienį lankėsi Alantoje (Molėtų r.) ir dalyvavo metinėje „Santaros-Šviesos“ konferencijoje.

REKLAMA

Sveikindamas susirinkusius valstybės vadovas pabrėžė šiandien priešais save matantis žmones, kurie tęsia idėjas, kurios prieš 55 metus gimė jaunų vaikinų ir merginų mintyse toli nuo Lietuvos. V. Adamkus prisiminė, kad tuomet tos idėjos atrodė sunkiai įgyvendinamos ir labai tolimos.

„Tos temos, kurias gvildenome ir apie kurias diskutavome anuomet, yra aktualios ir šiandien. Kalbėjome apie žmogų, apie žmogaus laisvę, apie Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę, - sakė valstybės vadovas. - Šiandien Lietuva yra laisva, tačiau kitos tuomet svarstytos idėjos - ypač visuomeninis ir kultūrinis gyvenimas - iki šiol yra aptariamos ir reikalauja naujo požiūrio į jas“.

REKLAMA
REKLAMA

V. Adamkus pabrėžė, kad iki šiol vis kalbame apie būtinybę kurti pilietinę visuomenę.

„Kartais pasigirsta minčių, kad tokios kalbos jau yra pabodę. Tačiau esu įsitikinęs, kad jos yra labai reikalingos, ypač jaunuomenei. Reikia drąsos keisti savo gyvenimus“, - sakė Lietuvos vadovas, pabrėždamas, kad be permainų mūsų visuomenei grėstų sustabarėjimo pavojus.

„Šių dienų Lietuva ir ateities Lietuva neturi teisės sustoti“, - pažymėjo Prezidentas.

Birutė Brazaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų