REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus penktadienį priėmė Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) tarybos narius.

REKLAMA
REKLAMA

Nors LRT taryba yra visa suformuota, į susitikimą su kadenciją baigiančiu valstybės vadovu atvyko ne visi tarybos nariai. Dalyvavo ir LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

REKLAMA

Susitikimo dalyviai pasikeitė nuomonėmis apie nacionalinio transliuotojo veiklą, kalbėjo apie ekonominiu sunkmečiu iškilusias problemas.

V. Adamkus palankiai įvertino Lietuvos televizijos programą, kurioje daugiau dėmesio skiriama švietėjiškiems ir kultūriniams projektams, suteikiantiems galimybę dalyvauti jauniesiems Lietuvos talentams ir pripažintiems savo sričių profesionalams, pažymi Prezidento spaudos tarnyba.

„Su Prezidentu aptarėme LRT tarybos darbą, problemas, pasikeitimus. Prezidentas pasidžiaugė teigiamais poslinkiais LRT veikloje. Artimiausias LRT darbas - ateinančio sezono LRT laidų tinklelio tvirtinimas, kuris turėtų būti liepos 14 dieną, po naujosios Prezidentės inauguracijos“, - Eltai sakė LRT tarybos pirmininkas Gediminas Ilgūnas.

REKLAMA
REKLAMA

LRT taryba yra aukščiausioji nacionalinio transliuotojo valdymo institucija, atstovaujanti visuomenės interesams ir skirianti nacionalinio transliuotojo administracijos vadovus. Taryba sudaroma 6 metams iš 12 asmenų - visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų, kuriuos skiria Prezidentas, Seimas, Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija, Lietuvos vyskupų konferencija.

Pirmajai tarybos kadencijai Prezidento paskirti LRT nariai yra politologas Alvydas Jokubaitis, poetas Marcelijus Martinaitis, žurnalistai Rimvydas Valatka ir Romas Sakadolskis. Kitų institucijų deleguoti LRT tarybos nariai - režisierius Saulius Vosylius, žurnalistas Edmundas Ganusauskas, Mokymosi ir informacijos centro vadovė Eglė Pranckūnienė, Vytauto Didžiojo universiteto docentė Auksė Balčytienė, „Naujojo židinio - Aidų“ vyriausiasis redaktorius Saulius Drazdauskas, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, edukologė Audronė Pitrėnienė ir istorikas Gediminas Ilgūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų